O Burton C. Bell αποχωρεί από τους Fear Factory

«Δεν μπορώ να συνεργαστώ με κάποιον που ούτε εμπιστεύομαι ούτε σέβομαι»

29/09/2020 @ 11:02

Την επίσημη αποχώρησή του από τους Fear Factory ανακοίνωσε ο τραγουδιστής της μπάντας, Burton C. Bell με μακροσκελή δημοσίευση σε προσωπικό του ιστότοπο.

Η απόφαση αυτή του Bell, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του κιθαρίστα της μπάντας, Dino Cazares, σχετικά με την καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης που ξεκίνησε ο δεύτερος για τη χρηματοδότηση του νέου δίσκου.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτές, αλλά και την απάντηση του Cazares, εδώ.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Burton C. Bell, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με δικά μου λόγια.

Θεωρώ τον εαυτό μου ένα ιδιωτικό άτομο, κρατάω τις επαγγελματικές μου αποφάσεις για εμένα και τον κοντινό μου κύκλο. Κάνω δημόσιες τοποθετήσεις έπειτα από αρκετή σκέψη, χωρίς διάθεση να αποκλίνω από την αλήθεια, παρά την τακτική δημοσίευση ανέντιμων και αβάσιμων κατηγοριών από νυν και πρώην μέλη της μπάντας. Αποφάσισα πως δεν θέλω να είμαι μέρος αυτου του τοξικού δράματος πλέον.

Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει τρομερά ταλαίπωρα, με αυτά τα μέλη να ματώνουν το πάθος μου με δόλο. Ως αποτέλεσμα της δολοπλοκίας τους, αυτά τα τρία μέλη με έχουν σύρει σε ένα δικαστικό σύστημα, άδικο και εκδικητικό, που εν τέλει με κατέστρεψε οικονομικά (σ.σ. αναφέρεται στη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με πρώην μέλη σχετικά με πνευματικά δικαιώματα). Δεν θα μου στερήσουν όμως την κληρονομιά 30 χρόνων ως την ζωντανή καρδιά αυτής της μηχανής που είναι η μπάντα. Μια κληρονομιά που κανένα άλλο μέλος δεν μπορεί να διεκδικήσει.

Συνεπώς, έπειτα από αρκετή σκέψη και εσωτερική αναζήτηση, αποφάσισα πως δεν μπορώ να συνεργαστώ με κάποιον που ούτε εμπιστεύομαι ούτε σέβομαι. Ανακοινώνω λοιπόν την αποχώρηση μου από τους Fear Factory, και στρέφω εξ' ολοκλήρου την προσοχή μου στους Ascension Of The Watchers και σε μελλοντικά project. Είμαι πολύ περήφανος για τον τελευταίο δίσκο των Ascension Of The Watchers, "Apocrypha", με τη συνθετική διαδικασία να ήταν καθαρτική, αναζωπυρώνοντας το πάθος μου για τη μουσική.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας για τη μακροχρόνια στήριξη. Ήρθε όμως ο καιρός να προχωρήσω. Βλέπω το μέλλον πιο καθαρά, με ανοιχτό μυαλό και καρδιά. Είναι πράγματι αληθινή η έκφραση πως κάθε τέλος είναι μια αρχή. Η ψυχή απελευθερώθηκε από τη μηχανή (σ.σ. αναφορά στο ντεμπούτο της μπάντας, "Soul Of A New Machine")».

O νέος δίσκος των Ascension Of The Watchers αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου, ενώ ο Cazares πρόσφατα είχε παραδεχθεί πως τα ηχογραφημένα φωνητικά του Bell για τον διάδοχο του "Genexus", που εικάζεται πως θα ονομάζεται "Monolith", θα παραμείνουν και στην επανηχογράφηση του δίσκου.

  • SHARE
  • TWEET