Εκτός Deftones o Sergio Vega

Ο μπασίστας που διαδέχθηκε τον Chi Cheng στη σύνθεση της μπάντας, διευκρίνισε τα αίτια της αποχώρησής του

09/03/2022 @ 15:13

Ο Sergio Vega, μπασίστας των Deftones, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το συγκρότημα.

Ο μουσικός, που διαδέχθηκε τον Chi Cheng το 2009 στη σύνθεση της μπάντας, με μια μακροσκελή του τοποθέτηση εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του.

Συγκεκριμένα, ο μπασίστας επίσης των Quicksand, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρακάτω, εξήγησε πως στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με την παρόμοια περίπτωση του Frank Delgado (πλήκτρα), ποτέ δεν έγινε επίσημα μέλος του σχήματος, παρά την μακροχρόνια συνεισφορά του.

Η πανδημία, όπως επεσήμανε, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα, αφού η αβεβαιότητα της επικρατούσας κατάστασης τον προέτρεψε να αμφισβητήσει τη θέση του στο σχήμα, με αποτέλεσμα να αναζητήσει ένα διαφορετικό συμβόλαιο με τους Deftones. Το σχήμα, όπως υποστήριξε του προσέφερε το ίδιο, με αυτόν να αρνείται. Ως συνέπεια, η μπάντα εν τέλει απέσυρε την πρότασή της, βάζοντας τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών, με τον Vega να επικεντρώνεται στους Quicksand, που το 2021 κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό "Distant Populations".

Στην ίδια ανάρτηση, ο Vega ευχαρίστησε τους οπαδούς του συγκροτήματος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη, οι οποίοι, όπως τόνισε, άλλαξαν τη ζωή του, αναθερμαίνοντας την αγάπη του για τη δημιουργία μουσικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση του Vega διαδέχεται την έντονη φημολογία του τελευταίου χρονικού διαστήματος, πως, με αφορμή την απουσία του από την καινούρια φωτογραφία των Deftones στο Spotify, είχε αποχωρήσει από το σχήμα, αλλά και πως είχε βάλει τέλος στην ενασχόληση με τη μουσική γενικότερα.

Υπενθυμίζεται πως το κορυφαίο σχήμα επέστρεψε το 2020 με το εξαιρετικό "Ohms", ένα από τα 30 καλύτερα άλμπουμ του έτους, σύμφωνα με το Rocking.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergio Vega

  • SHARE
  • TWEET