Όταν ο Dave Grohl συνάντησε για πρώτη φορά τους AC/DC

Ο καταλυτικός ρόλος της ταινίας "Let There Be Rock"

21/03/2021 @ 21:25

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Anders Bøtters Tiny TV", ο Dave Grohl θυμήθηκε την πρώτη φορά που συνάντησε τους AC/DC. Ήταν μετά από τελετή απονομής βραβείων Grammy, όταν είχε κανονίσει να δειπνήσει με τον φίλο του Paul McCartney, μετά τις συζύγους των, αλλά και τους Pat Smear και Taylor Hawkins.

Κατόπιν ο Paul McCartney συνάντησε τυχαία τους AC/DC, τους προσκάλεσε στο δείπνο, και η σύζυγός του τηλεφώνησε στην σύζυγο του Grohl, για να ρωτήσει εάν είναι σύμφωνοι. «Δεν είχα συναντήσει ποτέ τους AC/DC» σημειώνει ο ηγέτης των Foo Fighters και καταλήγει λέγοντας:

«Ήταν μια υπέροχη βραδιά, Υπήρχε και μια jazz μπάντα. Ήταν ένα από τα καλύτερα βράδια σε όλη μου τη ζωή.» Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ηλικία περίπου δέκα ετών, είχε παρακολουθήσει σε σινεμά την συναυλιακή ταινία "Let There Be Rock".

«Ήταν πριν μάθω το punk rock. Πρώτη φορά έβλεπα εμφάνιση και άκουγα μουσική που με έκαναν να θέλω να σπάσω κάτι. Ακόμη και τώρα το χρησιμοποιώ ως σημείο αναφοράς για το πως θέλω να παίζω σε συναυλία. Θέλω να είναι σαν τους AC/DC στο "Let There Be Rock". Αυτή είναι live μπάντα.»

Παρότι ήταν ο τίτλος του τέταρτου συνολικά στουντιακού άλμπουμ και τρίτου σε διεθνή κυκλοφορία, "Let There Be Rock" ονομάστηκε και η συναυλιακή ταινία των AC/DC που προβλήθηκε στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο του 1980 και είχε την ίδια εικόνα στο εξώφυλλο.

Τελευταία προσθήκη στην εξαιρετική δισκογραφία των Foo Fighters ήταν το "Medicine At Midnight" που κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου. Πρόσφατα ο Dave Grohl συνάντησε τον Brian Johnson στο ντοκιμαντέρ "A Life On The Road Special", ενώ το 2018 είχε δηλώσει πως η τελευταία φιλοδοξία του σε σχέση με την μουσική είναι να παίξει με τους AC/DC.

  • SHARE
  • TWEET