Ο Πάπας κυκλοφορεί rock δίσκο!

Δεν αστειευόμαστε - ακούστε το πρώτο single με prog rock χροιά

25/09/2015 @ 20:05
Υπάρχουν Πάπες που έχουν ακουστεί στην δισκογραφία στο παρελθόν: Η φωνή του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' είχε ακουστεί στο "Music From The Vatican: Alma Mater" του 2009 και η φωνή του Ιωάννη Παύλου Β' είχε ακουστεί σε δίσκους όπως το "Abba Pater" του 1999. Ωστόσο, ο σημερινός ποντίφικας, Φραγκίσκος, είναι ο πρώτος που ροκάρει, βγάζοντας δίσκο όπου τραγουδάει κιόλας!

Ο δίσκος θα ονομάζεται "Wake Up!" και θα περιέχει 11 τραγούδια, με τον Πάπα να μιλάει σε Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά. 

Το πρώτο κομμάτι που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του Rolling Stone έχει prog rock χροιά, ονομάζεται "Wake Up! Go! Go! Forward!" και μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

Στο εν λόγω κομμάτι, ακούμε τον Πάπα να απευθύνεται στα αγγλικά σε κοινό στην Νότια Κορέα και εν συνεχεία να τραγουδάει. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Rolling Stone, τα πνευστά και οι ηλεκτρικές κιθάρες θα θυμίσουν τους πατέρες του post-rock, Godspeed You! Black Emperor (no pun intended, να προσθέσουμε εμείς).

Συνθέτης του "Wake Up! Go! Go! Forward!", όπως και άλλων τραγουδιών του δίσκου, είναι ο Tony Pagliuca, ιδρυτής της θρυλικής prog rock μπάντας Le Orme -για όσους δεν το γνωρίζουν, η Ιταλία στα '70s είχε μία από τις πιο αξιοζήλευτες prog rock σκηνές, με τους Le Orme να ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων.

"Wake Up!" Tracklist

1. "Annuntio Vobis Gadium Mangum"
2. "Salve Regina"
3. "Laudato Sie…"
4. "Poe Que' Sufren Los Ninos"
5. "Non Lasciatevi Rubare La Speranza!"
6. "La Iglesia No Puede Ser Una Ong!"
7. "Wake Up! Go! Go! Forward!"
8. "La Fa Es Entera, No Se Licua!"
9. "Pace! Fratelli!"
10. "Per La Famiglia"
11. "Fazei O Que Ele Vos Disser"

  • SHARE
  • TWEET