Νέο single και video clip από τους Cosmonuts

To "Memory Of The Sea" σηματοδοτεί μια επιστροφή από τα '70s

30/05/2023 @ 07:58

Με το νέο τους κομμάτι, "Memory Of The Sea", οι Cosmonuts ροκάρουν σαν να είναι πάλι '70s. Κυκλοφορεί στις 26 Μαΐου και είναι το πρώτο λιθαράκι της νέας εποχής του συγκροτήματος, με μια πιο επαγγελματική ματιά στην σύνθεση, την παραγωγή και την προώθηση.

Γράφτηκε μέσα στην καραντίνα και πρόκειται για μια νοσταλγική classic rock μπαλάντα με ψυχεδελικά και blues στοιχεία, που συμβολίζει την ευκαιρία ενός ισχυρού comeback μετά από μια κρίση, μέσω της αγάπης για τα πράγματα που οι άνθρωποι καταπιάνονται. 

Η παραγωγή και ηχογράφηση έγινε από τον Γιάννη Δαμιανό στα Antart Studios, και το mastering από τον Nick Townsend στα Townsend Mastering Studios, στο Los Angeles. Η σκηνοθεσία και παραγωγή του video clip έγινε από τον Λεωνίδα Μιχελόπουλο και τον Δημήτρη Καπουράνη.

Δείτε το video clip του "Memory Of The Sea" εδώ.

Ατμοσφαιρικοί  και groovy, οι Cosmonuts είναι εδώ για να κρατήσουν ζωντανό τον ήχο του ψυχεδελικού rock των '60s και '70s, με φωνητικά και κιθάρες παλιάς σχολής και κοφτά ρυθμικά. 

Ξεκινώντας από ένα υπόγειο στούντιο στην πόλη των Χανίων στα εφηβικά τους χρόνια, γρήγορα κατάφεραν  να σκορπίσουν αστρική σκόνη στις συναυλίες τους ανά την Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές τους τα δύο τους EP "Holidays In Andromeda" (2017) και "Leaps Of Fate" (2020).

Αποκορύφωμα του ταξιδιού τους μέχρι τώρα, η συμμετοχή τους σε δυο sold-out gigs σε Temple και Six d.o.g.s τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023 αντίστοιχα.

"...με έναν μοντέρνο επαναπροσδιορισμό της ψυχεδελικής σκηνής της δεκαετίας του ’60, χωρίς όμως να ακούγεται ξεπερασμένος. Γκρουβάτοι ήχοι, συχνές μελωδικές και ρυθμικές εναλλαγές και blues-άρισμα αρκετό, ήταν ικανά να ξεσηκώσουν τον κόσμο που τους ενθάρρυνε με θερμό χειροκρότημα." rockinathens.gr

"...τα εντυπωσιακά παιξίματα τους ώρες ώρες θαρρείς πως έρχονταν από άλλη εποχή. Για την ακρίβεια, ήταν σαν να βλέπεις ένα συγκρότημα το 1970 στα καλύτερά του, και μάλιστα από τα μεγάλα." rocking.gr

"Η seven-τίλα τους είναι groove-άτη, ψυχεδελική και απολαυστική με μοντέρνα και σύγχρονη απόδοση." rocking.gr

"Χειροκροτούνται, καθότι γεμίζουν το εξαρχειώτικο στέκι με τις μελωδίες τους και με την κλασικών γραμμών ροκ φωνή, η οποία πλάκα-πλάκα σπανίζει πια στη σύγχρονη σκηνή." avopolis.gr

Links:
YouTube
Facebook
Spotify
iTunes
GooglePlay
Deezer
Groove
Instagram
Soundcloud

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET