Αγγελάκας υπέρ Δεληβοριά-Ξαρχάκου: «Εφήμερα πολιτικά κοκοράκια σταματήστε να κρίνετε εξ ιδίων...»

Διαβάστε την τελευταία επιστολή του δημοφιλούς καλλιτέχνη

11/05/2020 @ 11:18
Ο Γιάννης Αγγελάκας δημοσιεύει μέσω των social media μια επιστολή με αφορμή την κινητοποίηση του καλλιτεχνικού κόσμου, τις καταγγελίες για τη στάση της κυβέρνησης αλλά και τις επιθέσεις που δέχθηκαν πρόσφατα οι Φοίβος Δεληβοριάς και Σταύρος Ξαρχάκος.
 
«ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
 
Δύο άνθρωποι του χώρου μας ύψωσαν το ανάστημά τους και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της επιβίωσης των καλλιτεχνών σ’ αυτή την έρμη χώρα.
Ο Φοίβος Δεληβοριάς που χρόνια τώρα  παλεύει για την ομορφιά με τα τραγούδια του και για τα δικαιώματα των μουσικών με την συνδικαλιστική του δράση, και ο Σταύρος Ξαρχάκος, που ποιος Έλληνας δεν γνωρίζει το διαχρονικό καλλιτεχνικό του εκτόπισμα και τη θέση του στην ιστορία του πολιτισμού μας.
 
Παρ’ όλα αυτά ο ένας κατηγορήθηκε από τον Άδωνη (που προφανώς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν χωρίς να 'χουν υπόψη τους την προπαγάνδα) ότι διακατέχεται από αντιδεξιό μένος, και ο Ξαρχάκος μέσω εγκάθετων δημοσιογραφίσκων ότι ορέγεται το υπουργείο πολιτισμού.
Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.
 
Εφήμερα πολιτικά κοκοράκια σταματήστε να κρίνετε εξ ιδίων. Το μόνο πράγμα που αφήνετε πίσω σας είναι λάσπη, σάλια, δυστυχία και χολή. Όταν όλους θα μας πάρει ο αέρας ποιός θα ξανασχοληθεί με τα πνευματικά σας περιττώματα;
 
Προσέχετε λοιπόν, όταν μιλάτε για ανθρώπους που δεν ανήκουν ούτε στο ψυχολογικό σας υπόβαθρο ούτε στα τηλεπαραμορφωμένα ακροατήριά σας τι λέτε και τι κάνετε, γιατί στη χώρα κυκλοφορούν και άλλου τύπου πολίτες που ακούν βλέπουν νιώθουν και κρίνουν».
 
Θυμηθείτε εδώ την πρώτη τοποθέτηση του δημοφιλούς καλλιτέχνη πάνω στο ζήτημα που προέκυψε με το Υπουργείο Πολιτισμού. 

  • SHARE
  • TWEET