Το Spotify σκοπεύει να επεκταθεί και σε video

Γιατί ανυπομονεί να γίνει ένα ακόμα YouTube;

07/05/2015 @ 23:39
Η προσέγγιση του Spotify είναι αρκετά απλή στην κατανόηση: Σχεδόν όποιο τραγούδι επιθυμείς να ακούσεις γίνεται διαθέσιμο αμέσως μόλις το ζητήσεις, και χωρίς την παρεμβολή διαφημίσεων, αν διατίθεσαι βέβαια να πληρώσεις τα 10 δολάρια τον μήνα.

Το Spotify δεν είναι YouTube και είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι κάποιος θα ήθελε να είναι ένα ακόμα YouTube. Είναι το παράθυρο που μένει ανοιχτό στο desktop όταν κάνουμε άλλα πράγματα. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Το Spotify, όπως φαίνεται, επιθυμεί να εξαπλωθεί και προς τα video.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως «έχει κάνει κάποιες επαφές με εταιρίες που ειδικεύονται στο να παράγουν υλικό για το YouTube». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Spotify προσανατολίζεται να αρχίσει την παραγωγή αυθεντικού video περιεχόμενου, κάτι σαν τα αποκλειστικά που «πουλάει» το Tidal. Επίσης, σκέφτονται να αγοράσουν τα δικαιώματα για αποκλειστικό προϊόν και να συνεταιριστούν με εταιρίες video-production.

Με τον πόλεμο στον χώρο του μουσικού streaming να μαίνεται, μόνο λογικό φαίνεται το Spotify να προσπαθεί να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του. Αλλά πραγματικά, υπάρχει κάποιος που ανυπομονεί να έρθει η μέρα όπου θα συνδεόμαστε στο Spotify για να δούμε βιντεάκια;
  • SHARE
  • TWEET