Το Spotify αφαίρεσε το σιωπηλό album των Vulfpeck

Σε απάντηση η μπάντα διέθεσε το EP "Official Statement"

28/04/2014 @ 11:08
Πριν από έναν περίπου μήνα το funk σχήμα των Vulfpeck είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς διέθεσε μέσω του Spotify το κυριολεκτικά κενό περιεχομένου άλμπουμ του, "Sleepify".

Με αυτόν τον περίεργο πλην όμως έξυπνο τρόπο οι Vulfpeck ζήτησαν από τους οπαδούς τους να χρηματοδοτήσουν την επερχόμενη περιοδεία τους.
Τελικά το Spotify αφαίρεσε το επίμαχο άλμπουμ με την αιτιολογία ότι παραβιάζει τους σχετικούς όρους της λειτουργίας του.

Η απάντηση εκ μέρους της μπάντας ήρθε με την διάθεση του τετράλεπτο EP τριών κομματιών "Official Statement". Σε αυτό περιλαμβάνεται μήνυμα του frontman, Jack Stratton, ακολουθούμενο από ένα ακόμη σιωπηλό κομμάτι, και το ορχηστρικό "Parted Sea (Strong Pesach)".

Στο μήνυμά του ο Stratton αναφέρει μεταξύ άλλων ως εξής:

«Πριν από περίπου πέντε λεπτά έλαβα ένα email από το Spotify. Η ουσία ήταν ότι, ενώ απολαμβάνουν το "Sleepify" και σκέφτηκαν ότι ήταν αστείο και έξυπνο, παραβίασε τους σχετικούς όρους. Γι' αυτό δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί με αυτό - είναι πολύ αβέβαιο αυτή τη στιγμή... Και υπό το πρίσμα της εν λόγω αβεβαιότητας θέλω να πάρω 30 δευτερόλεπτα σιωπής για να αναλογιστώ την αβεβαιότητα.»
  • SHARE
  • TWEET