Tι λένε οι Anthrax για το Athens Open Air

12/08/2004 @ 12:00
Δεν παρέλειψε να εκφέρει την άποψη του σχετικά με τα όσα (δεν) έγιναν στο πολυσυζητημένο πια Athens Open Air festival ο κιθαρίστας των Anthrax, Scott Ian. Οι Anthrax επρόκειτο να εμφανιστούν τη δεύτερη μέρα του festival, πράγμα που δεν έγινε ποτέ μιας και ολόκληρη η μέρα ακυρώθηκε. Aς δούμε λοιπόν τι δηλώνει ο Ian στο ελληνικό Metal Hammer: "Θα προσπαθήσω να μην γράψω πολλά. Οι Anthrax ήταν προγραμματισμένο να παίξουν στο Athens Open Air στις 6 Ιουλίου. Η εμφάνιση είχε "κλείσει" εδώ και αρκετούς μήνες. Από την αρχή όμως συναντήσαμε δυσκολίες, αφού δε μπορέσαμε να αντλήσουμε αρκετές πληροφορίες από τον διοργανωτή του festival. Για εβδομάδες προσπαθούσαμε να βρούμε πληροφορίες για τις πτήσεις αλλά και το ξενοδοχείο που θα μείνουμε, κανείς όμως δεν είχε ανταποκριθεί".

"Τελικά καταφέραμε να ενημερωθούμε για ορισμένα πράγματα και τα εισιτήρια μας στάλθηκαν. Στο σημείο αυτό, το οποίο ήταν 2 εβδομάδες πριν το show (σηνήθως αυτό γίνεται 2 μήνες πριν), δεν είχαμε λάβει κάποια χρήματα. Αυτά έπρεπε να είναι το 50% απ' όσα είχαμε συμφωνήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή δεν παίρνουμε εξαρχής κάποια χρήματα, δε δίνουμε το show. Αυτή τη φορά δεν ήταν όμως έτσι. Είχαμε τα εισιτήρια για την Ελλάδα και πραγματικά θέλαμε να πάμε και να παίξουμε στην Αθήνα. Συζητήσαμε μεταξύ μας και αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε ως την Ελλάδα, μιας και δεν ήταν λογικό ο διοργανωτής να έχει πληρώσει τόσα χρήματα για τις πτήσεις και στο τέλος να μας την φέρει. Μακάρι όμως να είχαμε μία από αυτές τις μαγικές μπάλες και να βλέπαμε τι μας επιφύλασσε το μέλλον!


Αφού πάρθηκε λοιπόν η απόφαση, ήμασταν άκρως ενθουσιασμένοι που θα παίζαμε στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια. Σκεφτήκαμε επίσης ότι με ονόματα όπως οι Motorhead, Dimmu Borgir και In Flames, δε θα μπορούσε να γίνει κάποια στραβή. Έλα όμως που κάναμε λάθος.

Από τη στιγμή που προσγιωθήκαμε στην Αθήνα, το ένα πρόβλημα ερχόταν μετά το άλλο. Υπήρχε πλήρης ανοργανωσιά και κανένας δεν ήξερε τι πραγματικά συμβαίνει. Λογικά, θα έπρεπε να αρχίσουμε να ανησυχούμε, αλλά ήμασταν τόσο χαρούμενοι που βρισκόμασταν επιτέλους στην Ελλάδα οπότε το αφήσαμε να περάσει.

Όλα αυτά μέχρι που ακούσαμε από τους Motorhead πόσο φρικτό ήταν το live και οι συνθήκες. Τότε αρχίσαμε να ανησυχούμε. Στη συνέχεια μας είπαν οι Dimmu Borgir ότι δεν πληρώθηκαν, οπότε τότε ήταν που πραγματικά αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει. Δε μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με το διοργανωτή, κανένας δεν ήξερε που βρισκόταν. Μάθαμε ακόμα ότι ο Μάνθος, ο μόνος άνθρωπος που μας βοηθούσε όλες αυτές τις μέρες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω stress, επειδή όλα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, παρόλο που δεν ήταν δικό του το φταίξιμο.

Φρικάραμε εντελώς. Απλώς ελπίζαμε να καταφέρουμε να δώσουμε το live. Αυτός ήταν και ο λόγος που βρεθήκαμε εκεί ούτως ή άλλως. Το πρωί μας πήραν τηλέφωνο, λέγοντας μας ότι το show ακυρώνεται. Ο διοργανωτής την είχε κάνει με τα λεφτά και οι μπάντες με τους fans είχαν μείνει στα κρύα του λουτρού. Ένιωσα στεναχωρημένος και θυμωμένος παράλληλα. Ήθελα να δώσουμε το live. Δε με ένοιαζε πια το αν θα πληρωθώ, ήθελα απλώς να παίξω για τους fans. Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε μια δωρεάν εμφάνιση σε ένα club το επόμενο βράδυ αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί όλοι οι χώροι ήταν πιασμένοι. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση για μένα, να έρθω δηλαδή στην Αθήνα και να μην μπορέσω να παίξω. Ένιωσα απαίσια! Ένα βράδυ πριν την προγραμματισμένη μας εμφάνιση κάτι παιδιά ήρθαν έξω από το ξενοδοχείο μας και από το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου τους ακουγόντουσαν Anthrax. Όπως και να 'χει, δε θα αφήσω το γεγονός αυτό να χαλάσει την άποψη που έχω για την Ελλάδα. Υπόσχομαι ότι θα επιστρέψουμε και ξέρω από τώρα πως όταν θα παίξουμε στην Ελλάδα θα είναι η πιο "άρρωστη" συναυλία που έχουν κάνει πότε οι Anthrax. Ειλικρινά λυπούμαστε για όσα έγιναν".
  • SHARE
  • TWEET