Steven Tyler: Ποια η άποψη του για τη θέση του τραγουδιστή στους Led Zeppelin / Απειλεί με μήνυση τους Aerosmith

02/02/2010 @ 23:22
Ήταν καλοκαίρι του 2008 όταν μία φήμη που ήθελε τον Steven Tyler να δοκιμάζεται από τους Led Zeppelin κυκλοφόρησε στα μουσικά «πηγαδάκια». Μία φήμη την οποία σήμερα ο κιθαρίστας των Aerosmith, Joe Perry, επιβεβαιώνει.

Ο Perry δήλωσε στο περιοδικό Classic Rock: «Ο Steven είχε εξαφανιστεί και τον αναζητούσαμε. Κάποιος μου είπε πως είχε πάει στο Λονδίνο για να κάνει οντισιόν για τους Led Zeppelin. Είναι κάτι για το οποίο δεν έχω μιλήσει ποτέ έξω από την οικογένεια των Aerosmith». Προσθέτει, δε: «Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο, και αυτό δείχνει το μειονέκτημα των σχέσεών μας».

Η οντισιόν προήλθε μέσω του Henry Smith, παιδικού φίλου του Tyler, που είχε συνεργαστεί με τους Zeppelin. Στην πραγματικότητα, ο Tyler κάλεσε τον Smith να τον συνοδεύσει στην εκδήλωση Classic Rock Roll Of Honour του '07, όπου οι δύο άντρες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Jimmy Page. Από διάφορες φήμες προκύπτει ότι ο Tyler πήγε στις πρόβες των Zeppelin απροετοίμαστος και πως είχε την εντύπωση ότι θα έγραφε νέο υλικό με τη μπάντα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιες χαώδεις συναντήσεις, πολλές αμήχανες στιγμές και τη θέση του τραγουδιστή των Led Zeppelin ακόμα κενή. Ο Perry συνάντησε τον Page στα βραβεία του Classic Rock τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο διάσημος κιθαρίστας τον ενημέρωσε για το τι πραγματικά συνέβη στις οντισιόν. Ο Page του είπε ότι αισθάνθηκε μεγάλη αμηχανία στις συναντήσεις τους, αλλά εν τέλει ήταν μία ομαδική απόφαση. Ο Tyler επέστρεψε στις Η.Π.Α. πιστεύοντας ότι οι Aerosmith αγνοούσαν το περιστατικό. Τελικά, ο Perry συνειδητοποίησε ότι ο Tyler έψαχνε για διαφορετικά πράγματα, οδηγώντας τον στην απόφαση να προσπαθήσει να βρει καινούριο frontman για τους Aerosmith.



Σε άλλα, σχετικά, νέα τώρα, σήριαλ χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η αντικατάσταση ή όχι του Steven Tyler στους Aerosmith.

Σύμφωνα με το Billboard.com, την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή έστειλε μια επιστολή στον manager των Aerosmith, Howard Kaufman, απαιτώντας «να σταματήσουν να προβαίνουν τα μέλη της μπάντας σε ενέργειες που βλάπτουν τους ίδιους αλλά και τον Tyler, ο οποίος παραμένει μέλος των Aerosmith». Η  επιστολή κλείνει τονίζοντας πως ο τραγουδιστής είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο του δικαίωμα.

Είναι φανερό πως ο επί χρόνια frontman του συγκροτήματος θέλει να αποτρέψει την έστω και προσωρινή αντικατάστασή του. Αυτό διότι, εκτός από τη συγκεκριμένη επιστολή, έχει καλέσει τους «μετόχους» των Aerosmith σε συνάντηση στις 9 Φεβρουαρίου, για να συζητήσουν την ηχογράφηση ενός νέου άλμπουμ και μια ενδεχόμενη περιοδεία στην Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική, μέσα στον χρόνο.

Να θυμίσουμε ότι ο Steven Tyler βρίσκεται αυτό τον καιρό σε κλινική αποτοξίνωσης για να αντιμετωπίσει τον εθισμό του στα παυσίπονα.
  • SHARE
  • TWEET