Rockwave Festival 2009, Day 2: Το χρονικό μιας... ακύρωσης + Φωτορεπορτάζ

28/06/2009 @ 09:59
13:00: Η ομάδα περιπτέρου του Rocking.gr καταφτάνει στη Μαλακάσα. Ο καιρός είναι συννεφιασμένος και οι πρώτες ψιχάλες αρχίζουν να πέφτουν. Όλοι ελπίζουμε να διαρκέσει λίγο η μπόρα.

13:15: Η ομάδα του Rocking.gr, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες των περιπτέρων του Rockwave Festival, αλλά και τους λιγοστούς φίλους των Jarmellada, οι οποίοι βρίσκονται στη σκηνή του Vibe Stage, έχουν μαζευτεί κάτω από τα υπόστεγα των περιπτέρων, καθώς η βροχή έχει δυναμώσει πάρα πολύ και κάνει την προσέγγιση της σκηνής δύσκολη υπόθεση.

13:35: Μετά από είκοσι λεπτά απραξίας επί σκηνής, οι Jarmellada αποφασίζουν να μην παίξουν μουσική, καθώς το σύνολο του κόσμου εξακολουθεί να βρίσκεται απομονωμένο στο υπόστεγο των περιπτέρων. Η βροχή έχει δυναμώσει και πλέον ρίχνει χαλάζι. Παράλληλα έχει αυξηθεί ο αέρας.

14:00: Η βροχή συνεχίζει να μαίνεται και η λάσπη που δημιουργείται μπαίνει και στο υπόστεγο των περιπτέρων, φέρνοντας όλους τους στεγασμένους εκεί σε δύσκολη θέση. Παράλληλα βλέπουμε αστραπές και ακούμε δυνατές βροντές.

14:55: Η βροχή κοπάζει, έχοντας πλημμυρίσει όλο το χώρο του Terra Vibe Park. Πολλές από τις διαφημιστικές πινακίδες έχουν ανατραπεί, o αέρας έχει μετακινήσει κάποιες από τις πλαστικές πλάκες της κεντρικής σκηνής, το περίπτερο της Jose Cuervo έχει σχεδόν διαλυθεί και όλοι οι παρόντες είναι μέσα στη λάσπη.

15:19: Μετά από συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή, το Rocking.gr πρώτο ανακοινώνει πως η δεύτερη μέρα του φετινού Rockwave Festival δε θα πραγματοποιηθεί. Παράλληλα ο καιρός έχει καλυτερεύσει, η βροχή έχει σταματήσει και, παρόλο που όλος ο χώρος έχει γεμίσει λάσπη, οι παρευρισκόμενοι στο περίπτερο διασκεδάζουν με ένα ακουστικό set των Jarmellada.

16:24: H διοργανώτρια αρχή ενημερώνει το κοινό πως γίνονται προσπάθειες να γίνει τελικά η συναυλία. Παράλληλα γίνεται αποτίμηση των ζημιών και εκτίμηση της καταλληλότητας του χώρου για συναυλία.

19:05: Καταφτάνει το επίσημο Δελτίο Τύπου της Didi Music, το οποίο και παραθέτουμε αυτούσιο:
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν σήμερα τη Μαλακάσα Αττικής, από τις 13:15 το μεσημέρι έως τις 14.55, με σφοδρούς ανέμους, χαλαζόπτωση, κεραυνούς και έντονη βροχόπτωση, καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση της σημερινής ημέρας του Rockwave Festival, 28/06/2009.

Παρά το ότι η κεντρική σκηνή του Festival και ο πύργος ελέγχου ήταν καλυμμένα και από τις τρεις πλευρές τους, η ισχυρή βροχόπτωση κατέστησε τον τεχνικό εξοπλισμό του φεστιβάλ και των καλλιτεχνών επικίνδυνο και ακατάλληλο προς χρήση. Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια και παρά τις έντονες προσπάθειες δεν έγινε δυνατή η αποκατάσταση των τεχνικών φθορών σε επαρκή χρόνο.

Το team των τεχνικών του Rockwave Festival εργάζεται ήδη πυρετωδώς για την αποκατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού του φεστιβάλ με στόχο την πραγματοποίηση των επόμενων 2 ημερών του.

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω ανακοινώσεις.


Το Rocking.gr βρισκόταν στο χώρο του Terra Vibe καθ' όλη τη διάρκεια της έντονης καταιγίδας που οδήγησε στην ακύρωση της δεύτερης μέρας του Rockwave Festival και παραθέτει όσα απαθανάτισε ο φακός του...





















  • SHARE
  • TWEET