Πώς αντέδρασε ο Dave Grohl όταν άκουσε το "Superunknown" των Soundgarden;

«Κανένας δεν είχε τη φωνή του Chris Cornell και κανένας δεν έπαιζε τύμπανα σαν τον Matt Cameron»

30/04/2014 @ 11:06
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο δεκαετιών από την κυκλοφορία του εμβληματικού "Superunknown" των Soundgarden και της επετειακής επανακυκλοφορίας του, ο frontman των Foo Fighters και πρώην drummer των Nirvana, Dave Grohl, θυμήθηκε την πρώτη φορά που άκουσε τον δίσκο, μιλώντας με θαυμασμό για το σπουδαίο συγκρότημα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό video, o Grohl αναφέρει πως είχε την ευκαιρία να ακούσει κομμάτια του δίσκου πριν κυκλοφορήσουν κατά την διάρκεια των τελευταίων ηχογραφήσεων των Nirvana μέσω του παραγωγού Adam Casper, και ειδικά όταν άκουσε το "Black Hole Sun" σκέφτηκε το εξής.

«Holy shit, αυτό θα γίνει τεράστιο. Για μένα ήταν ο τέλειος συνδυασμός Beatles και Black Sabbath», αναφέρει ο Grohl και συνεχίζει: «Αυτό νομίζω ότι κάναμε και με τους Nirvana, αλλά ο συνδυασμός αυτός δεν υπήρξε ποτέ τόσο επιτυχημένος μέχρι να βγει αυτός ο δίσκος και συγκεκριμένα αυτό το τραγούδι.»

Παράλληλα, ο Grohl εκθειάζει τους Soundgarden και ειδικά το "Superunknown", λέγοντας ότι εκείνοι ήταν πρωτοπόροι της σκηνής του Seattle: Κανένας δεν είχε τη φωνή του Chris (Cornell) και κανένας δεν έπαιζε τύμπανα σαν τον Matt (Cameron).
  • SHARE
  • TWEET