Ψηφίστηκαν οι 15 πιο μυστηριώδεις μουσικοί όλων των εποχών

Ο κόσμος αποφάσισε και έβαλε στην κορυφή τον Buckethead. Διαβάστε ποιοί ακολουθούν.

08/08/2015 @ 00:25
Στο τελευταίο δημοψήφισμα του αμερικανικού περιοδικού Ultimate Guitar ανακηρύχτηκαν οι δεκαπέντε πιο μυστηριώδεις μουσικοί όλων των εποχών.

Μπορεί αρκετές από τις επιλογές να ξενίζουν, ωστόσο το αποτέλεσμα προέκυψε αρκετά πιο πολυσυλλεκτικό και ενδιαφέρον απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Στην κορυφή έχουμε τον Buckethead των 191 δίσκων, με τον εμβληματικό Robert Johnson να ακολουθεί κατά πόδας και τους Ghost να ανεβαίνουν τελευταία στιγμή στο βάθρο.

Ορίστε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

15. Captain Beefheart
Η περσόνα του μακαρίτη πολυοργανίστα Don Glen Vliet κυκλοφόρησε μερικούς από τους πιο ποιοτικούς δίσκους των '60s και '70s.

14. Jim Morrison
Ο Mr. Mojo Risin των Doors με τις πολυάριθμες περιπέτειές του που καλύπτονται από πέπλα μυστηρίου.

13. Briqueville
Βέλγικη doom/sludge μπάντα με μάσκες και κάπες. Κανείς δεν ξέρει σχεδόν τίποτα για τα μέλη.

12. Deathspell Omega
Γαλλικό black metal με θεολογικές ανησυχίες. Κανείς δε ξέρει τίποτα για τα μέλη, επίσης. Δεν έχουν καν ιστοσελίδα.

11. Jandek
Άκρως πειραματική τεξανή blues folk μουσική. Ο Jandek έχει κυκλοφορήσει 70 δίσκους από το 1978, έχει δώσει μόλις δύο συνεντεύξεις και δεν ξέρουμε παρά ελάχιστα για τη ζωή του.

10. Anna-Varney Cantodea
Πρόκειται για το ψευδώνυμο της τραβεστί-ηγέτριας του πρότζεκτ Sopor Aeternus & The Ensemble Of Shadows. Έχει αποσυρθεί από τα εγκόσμια και αρνείται να παίξει μουσική μπροστά σε ανθρώπους.

09. Dvar
Οι Ρώσοι Dvar έχουν κρυφές τις ταυτότητές τους. Η μουσική τους τούς αποκαλύπτεται στα όνειρά τους από ένα πλάσμα που ονομάζεται Dvar και παίρνει τη μορφή γιγάντιας μέλισσας. Ό,τι γράφουν είναι αφιερωμένο σε αυτό.

08. Aphex Twin
Μόνο οι εκφράσεις του πασίγνωστου κυρίου Richard David James αρκούν...

07. John Myung
Η παρουσία του μπασίστα των Dream Theater είναι συμμετοχή-φάρσα, ωστόσο καθότι σπάνια μιλάει στα μέσα, αποφασίστηκε να παραμείνει στη λίστα.

06. The Residents
Είναι ενεργοί από το 1969 -και όμως δεν γνωρίζουμε ποιοί είναι, παρ' όλο που η συγκεκριμένη avant-garde κολεκτίβα έχει πάνω από 60 δίσκους στο δισάκι της.

05. Syd Barrett
Ο μακαρίτης τραγουδιστής των Pink Floyd πάσχιζε να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά του προβλήματα. Πολλοί λένε πως όταν αποχώρησε από την μπάντα το 1968, έπασχε από σχιζοφρένεια και είχε απομονωθεί στη σοφίτα της μητέρας του.

04. Prince
Ένας από τους πλέον αινιγματικούς pop star και πρωτοπόρος του ήχου της Minneapolis.

03. Ghost
Αν και είναι σίγουρο πως ο Tobias Forge είναι ο ιθύνων νους και τραγουδιστής τους, οι Nameless Ghouls του συγκροτήματος παραμένουν ανώνυμοι μέχρι σήμερα.

02. Robert Johnson
Υπάρχουν μόνο δύο επιβεβαιωμένες και αδιαμφισβήτητες φωτογραφίες του. Παρ' όλο που θεωρείται από τις σημαντικότερες φιγούρες στην ανάπτυξη της μουσικής του 20ου αιώνα, εν τέλει κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα ποιός πραγματικά ήταν.

01. Buckethead
Η πρώτη φωτογραφία του που είδαμε ποτέ ήταν μία που αγκάλιαζε τον πατέρα του όταν ήταν έφηβος, από το εξώφυλλο του "Pike 13". Πέρα από αυτό, ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τον βιρτουόζο με τους 191 δίσκους και τον κουβά των KFC στο κεφάλι.
  • SHARE
  • TWEET