ΨΧ 2015: Φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής στο Ρομάντσο

Ένα διήμερο με μερικά από τα πιο επίκαιρα και δραστήρια ονόματα της εγχώριας σκηνής

02/09/2015 @ 10:49
ΨΧ 2015
Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015
BIOS Ρομάντσο - Αναξαγόρα 3-5
Είσοδος: 6 ευρώ ανά ημέρα & 10 ευρώ διήμερο εισιτήριο
Ώρα Προσέλευσης: 20:30

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Baby Guru
Chickn
Cave Children
Kooba Tercu


Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
The Callas
Α Victim Of Society
Psychedelic Trips to Death
Azraq Sàhara

Το ΨΧ, το φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ρομάντσο!

Δύο ημέρες αφιερωμένες στη νέα ελληνική ψυχεδελική μουσική στο πρώτο μουσικό gathering της σαιζόν με μερικά από τα πιο επίκαιρα και δραστήρια ονόματα της εγχώριας σκηνής στην καρδιά της πόλης.

Το ΨΧ έχει στόχο να προωθήσει και να διαδώσει το νέο κιθαριστικό ήχο με ψυχεδελικές αναφορές, αλλά και να καταγράψει όλες τις νέες τάσεις που αναδύονται στην εγχώρια μουσική παραγωγή.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ ξεκινά με Baby Guru, Chickn και Cave Children! Οι δυναμικοί Baby Guru επανέρχονται με ένα νέο μίνι καλοκαιρινό άλμπουμ και γεμάτοι όρεξη για ένα μοναδικό live performance. Οι Chickn, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης του πρώτου τους άλμπουμ, θα μας μυήσουν στην εμπειρία του Chicknism, ενώ οι ανήσυχοι Cave Children λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους, στο πρώτο τους λάιβ για τη σαιζόν!

Tο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, το ΨΧ παρουσιάζει τους lo-fi μελωδικούς Azraq Sahara για να ξεκινήσει καλά το βράδυ. Στη συνέχεια, υποδεχόμαστε τους Psychedelic Trips To Death, οι οποίοι λίγο πριν ξεκινήσουν την ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ, φανερώνουν τον νέο τους ήχο που παντρεύει χαοτικά τα ηλεκτρονικά beat και το rock’n’roll.

Η βραδιά θα συνεχίσει με τους A Victim Of Society, με το νέο τρίτο μέλος του γκρουπ επί σκηνής και η βραδιά θα κλείσει με τους πολυμήχανους The Callas! Οι The Callas live στο ΨΧ, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ και λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Liverpool International Festival of Psychedelia!

Baby Guru
Οι Baby Guru είναι ένας εξελισσόμενος μουσικός οργανισμός που αποτελείται από τέσσερις παιδικούς φίλους. Έχοντας βαρεθεί το τυπικό ροκ σχήμα, δίνουν έμφαση στον αυθορμητισμό και στην απρόσμενη έμπνευση, ενώ καλλιεργούν τις εμμονές τους με την kraut rock κληρονομιά, τις ποπ μελωδίες, την ψυχεδελική μουσική, και τους πειραματισμούς με αφρικάνικα κρουστά και συνεχίζουν να γοητεύονται από την αναλογική ζεστασιά της πρώιμης electronica και την ακατέργαστη δύναμη του garage punk. Με τρία άλμπουμ στο ενεργητικό τους αλλά και με την εμφάνισή τους στο CMJ Music Marathon στη Νέα Υόρκη όπου συμπεριλήφθηκαν στις 5 κορυφαίες ανακαλύψεις του φεστιβάλ σύμφωνα με το MTV Iggy, οι Baby Guru αυτό τον Σεπτέμβριο ετοιμάζονται να καταδυθούν στην Φάση Δύο, με την κυκλοφορία του μίνι άλμπουμ "Sunshine Special", ένα αφηρημένο αφιέρωμα στις 8 αποχρώσεις του καλοκαιριού αλλά και την επερχόμενη κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους.

Οι Baby Guru είναι ο Prins Obi, o King Elephant, o Sir Kosmiche και ο Kon Kon.

www.babyguruband.com
soundcloud.com/babyguruband

The Callas
Οι Callas είναι η κορυφή του εργοστασίου τέχνης που ξεκίνησαν οι καλλιτέχνες Λάκης και  Άρης Ιωνάς.

Αυτή τη στιγμή, το γκρουπ συνεργάζεται με τον Lee Ranaldo από τους Sonic Youth στη δημιουργία του soundtrack του φιλμ "The Great Eastern". Επίσης προετοιμάζουν μία κοινή μελλοντική λάιβ περφόρμανς / εγκατάσταση. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, οι Callas θα εμφανιστούν στο Liverpool International Festival of Psychedelia. Το νέο τους άλμπουμ σε παραγωγή του Jim Sclavunos αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2015 και θα έχει τίτλο "Half Kiss Half Pain".

Τα τελευταία χρόνια οι The Callas μετρούν εμφανίσεις σε πάρα πολλά φεστιβάλ και κλαμπ ανά τον κόσμο όπως Family Business (Νέα Υόρκη), Palais de Tokyo (Παρίσι), The Great Escape Festival (Μπράιτον),Indigenes Festival (Γαλλία), Reeperbahn Festival (Αμβούργο), Artrocker Magazine (Λονδίνο),The Fly (Λονδίνο),  Alma Enterprises gallery (Λονδίνο), Favela Chic (Λονδίνο), Sala Apolo (Βαρκελώνη), Espacio Menos Uno (Μαδρίτη), Taktfrei fest (Βερολίνο), De Roode Bioscoop (‘Αμστερνταμ). Επίσης έχουν παίξει λάιβ σε εκκλησίες, διαμερίσματα, πλοία, γκαλερί, βουνά, τουαλέτες, μουσεία και με γκρουπ όπως Thurston Moore Band, Ty Segall και Grinderman.

www.thecallas.com
facebook.com/thecallasofficial

Chickn
Οι Chickn είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε το 2012 στην Αθήνα για έναν συγκεκριμένο λόγο που κανείς τους δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς. Μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους, κατέληξαν να είναι ένα ελαστικό σχήμα που συνεχώς μεταβάλλεται και στελεχώνεται από έναν ευρύ κύκλο μουσικών.

Έχουν ήδη ηχογραφήσει τρία singles και μόλις τελείωσαν την ηχογράφηση του πρώτου τους LP.  Η μουσική τους είναι φτιαγμένη για να παίζεται live και μπορεί να χαρακτηριστεί επακριβώς από τον όρο Jetztzeit rock. Όταν παίζουν οι Chickn, μπορεί να συναντήσει κανείς στη σκηνή από 2 έως 9 άτομα.

facebook.com/chickenkraut
soundcloud.com/chickn-gr
chickn.bandcamp.com

Cave Children
Οι Cave Children αυτοσυστήνονται ως ένα τετραμελές ποπ συγκρότημα από την Αθήνα.

To γκρουπ σχηματίστηκε το 2013, από το Βασίλη Βλαχάκο (κιθάρα-λόγια), το Δημήτρη Στεργίου (τύμπανα) και το Βασίλη Νιτσάκη (ηλεκτρικό μπάσο). Στη σύνθεση προστέθηκε αργότερα ο Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα) και οι Cave Children έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Ελλάδας. Πολύ σύντομα μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν το παρθενικό τους LP "Quasiland" σε παραγωγή του Ekelon.

Το "Quasiland" κυκλοφόρησε το 2015 από την Inner Ear Records, συγκεντρώνοντας πολύ καλές κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή μουσικό Τύπο.

facebook.com/cavechildren
The Cave Children - "Antigone"

Α Victim Of Society
Οι A Victim Of Society είναι μια ιδέα. Μια ιδέα που ξεκίνησε σε ένα δωμάτιο με μοναδικό σκοπό την ανάγκη της έκφρασης, από τους Βαγγέλη και Φώτη. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν μια κασέτα με έξι κομμάτια που έγραψαν και έφτιαξαν μόνοι τους, μία προς μία. 120 αντίτυπα κυκλοφόρησαν τα οποία εξαντλήθηκαν. Ακολούθησε μια συνεργασία με την Sweet Mistake Productions / Fractal Press και γεννήθηκε το 7" EP με τα κομμάτια "Fake Friends" και "You're Gonna Hate Me".

Τον ίδιο χρόνο η Fuzz Club Records σε συνεργασία με το Austin Phych Festival κυκλοφόρησε την συλλογή "Reverb Conspiracy Vol.1" που συμπεριλάμβανε το κομμάτι τους "You're Gonna Hate Me" καθώς και κομμάτια από συγκροτήματα της Psych Rock σκηνής όπως Dead Skeletons, The Underground Youth, The KVB.

Κατά την διάρκεια του 2013 έπαιξαν με συγκροτήματα όπως οι Moon Duo, Dirty Beaches και Disappears.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε από την Inner Ear την άνοιξη του 2014, ενώ αρχές του 2015 ο Παντελής έγινε το τρίτο μέλος των A Victim Of Society.

facebook.com/avictimofsociety
soundcloud.com/avictimofsociety

Psychedelic Trips To Death
Οι Psychedelic Trips To Death δημιουργήθηκαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας ως αφετηρία σκοτεινές και θορυβώδεις επιρροές, έχουν κυκλοφορήσει το "Malibu" (2012) και το EP "Love & Death" (2014). Κομμάτια των κυκλοφοριών συγκαταλέχθηκαν σε συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας. Έχοντας εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως οι The Black Angels, Singapore Sling, The Underground Youth αλλά και σε χώρους όπως αυτό του Berlin Psych Fest, αποτελούν μια από τις πιο δυναμικές μπάντες της σκηνής.

pttd.bandcamp.com/releases
facebook.com/psychedelictripstodeath

Azraq Sàhara
Οι Azraq Sàhara, σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2013 στην Αθήνα. Ο ήχος τους μπορεί να χαρακτηριστεί lo-fi, με μελωδικά φωνητικά, surf guitar riffs και επιρροές από τη μεσογειακή folk μουσική και τα blues.

To πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Radamenes" θα κυκλοφορήσει σύντομα από την TBMr Records.

facebook.com/Azraq-S%C3%A0hara
soundcloud.com/azraq-s-hara
azraqsahara.bandcamp.com

Kooba Tercu
Ο Johnny Tercu και η μπάντα του είναι πάντα πρόθυμοι να συμμετέχουν σε ένα εξωτικό και θορυβώδες φεστιβάλ. Για πέντε χρόνια περιπλανιούνται άσκοπα στην Αθήνα με την αίσθηση ότι το μέλλον είναι ανύπαρκτο όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στην Αθήνα.

soundcloud.com/koobatercu/sonique
facebook.com/KoobaTercu

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET