Ποιά είναι τα καταλληλότερα τραγούδια για ασφαλή οδήγηση;

11/01/2013 @ 11:54
Το πανεπιστήμιο London Metropolitan University έκανε μία έρευνα, προσπαθώντας να ξεχωρίσει με ποιά μουσική η οδήγηση γίνεται ασφαλέστερη.

Ανάμεσα στα τραγούδια που μπήκαν στο top 10 των ιδανικότερων μελωδιών για οδήγηση είναι το "I Don't Want To Miss A Thing" των Aerosmith και το "Karma Police" των Radiohead.

Κάθε ένα από τα κομμάτια που βρέθηκαν στη λίστα έχουν το ιδανικό τέμπο για να οδηγεί κανείς, γιατί μιμούνται τους ανθρώπινους σφυγμούς, με 60 έως 80 χτύπους το λεπτό.

Η γρήγορη μουσική αντίθετα μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη για την οδήγηση, καθώς όπως έδειξε η έρευνα, ο πολύ ταχύς ρυθμός προκαλεί ενθουσιασμό και κάνει τους οδηγούς να συγκεντρώνονται περισσότερο στη μουσική παρά στο δρόμο.

Επιπλέον, τα δύο φύλα έχουν διαφορετική αντίδραση στα διάφορα είδη μουσικής. Το hip-hop επηρεάζει τις γυναίκες πολύ περισσότερο απ' ό,τι τους άντρες, αντίθετα εκείνοι οδηγούν πιο επικίνδυνα ακούγοντας heavy metal.

Το πείραμα έγινε σε 8 άτομα που οδήγησαν σε μία απόσταση 800 χιλιομέτρων και η οδική συμπεριφορά τους ελεγχόταν μέσω της GPS τεχνολογίας.

Τα δέκα ασφαλέστερα κομμάτια για οδήγηση είναι:

01. Come Away With Me - Norah Jones
02. Billionaire Feat. Bruno Mars - Travie McCoy
03. I'm Yours - Jason Mraz
04. The Scientist - Coldplay
05. Tiny Dancer - Elton John
06. Cry Me A River - Justin Timberlake
07. I Don't Want To Miss A Thing - Aerosmith
08. Karma Police - Radiohead
09. Never Had A Dream Come True - S Club 7
10. Skinny Love - Bon Iver
  • SHARE
  • TWEET