Οι Slayer αντικαθιστούν τον Dave Lombardo ενόψει της αυστραλιανής περιοδείας τους

21/02/2013 @ 13:34
Με μία αιφνιδιαστική δήλωση, ο Dave Lombardo ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στο επικείμενο σκέλος της περιοδείας των Slayer στην Αυστραλία.

Εξηγώντας όλες τις λεπτομέρειες σε μια μακροσκελή δήλωση που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Lombardo αποκάλυψε: «δεν θα παίξω drums στην περιοδεία μας στην Αυστραλία», και συμπλήρωσε λέγοντας: «Είμαι λυπημένος και, για να είμαι ειλικρινής, σοκαρισμένος από την κατάσταση.»

Φαίνεται πως ο Lombardo δεν συμφωνούσε με το επιχειρηματικό μοντέλο της μπάντας, σημειώνοντας πως ανακάλυψε ότι «το 90% των εσόδων από τις περιοδείες αφαιρούνταν σαν έξοδα, αφήνοντας το 10% ή και λιγότερο για να μοιραστεί μεταξύ των τεσσάρων μελών».

Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν η δισκογραφική της μπάντας επιχείρησε να υπογράψει σύμβαση με τον drummer, βάσει της οποίας θα του απαγορευόταν «να δίνει συνεντέυξεις ή να κάνει δηλώσεις σχετικά με την μπάντα».

Τα πράγματα επιδεινώθηκαν όταν ο Lombardo μοιράστηκε τις ανησυχίες του με τα υπόλοιπα μέλη, με τον Kerry King να τον ενημερώνει ότι, αν δεν ήταν ευχαριστημένος με την τρέχουσα κατάσταση, η μπάντα θα προχωρούσε στην αντικατάστασή του.

Πράγματι, ο drummer σύντομα ενημερώθηκε από δικηγόρους ότι η μπάντα τον έχει αντικαταστήσει για το σκέλος της περιοδείας στην Αυστραλία.

Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση στο twitter του AJ Maddah, διοργανωτή του αυστραλιανού φεστιβάλ Soundwave, τη θέση του Lombardo θα καλύψει ο Jon Dette, ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τους Slayer.

Σε νέα που αφορούν έναν ...άλλο αντικαταστάτη μέλους των Αμερικανών, ο Kerry King δήλωσε ότι η μπάντα θέλει να κρατήσει τον κιθαρίστα των Exodus, Gary Holt, στη θέση του Jeff Hanneman, μέχρι ο τελευταίος να αναρρώσει πλήρως από το τσίμπημα αράχνης, εξαιτίας του οποίου κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του το 2011.

«Δεν θέλω η κατάσταση να εξελιχθέι σε γαϊτανάκι, όπου αν δεν μπορεί ο Holt, θα έρχεται στη θέση του κάποιος άλλος και αν δεν μπορεί ούτε αυτός ο άλλος, κάποιος τρίτος... Ανακοινώσαμε στον Gary το χρονοδιάγραμμά μας και του ζητήσαμε να κρατήσει τις ημερομηνίες αυτές ανοιχτές. Δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσει να ξαναπαίξει κιθάρα ο Jeff. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει.»

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες, οι Slayer πρόκειται να εμφανιστούν την 1η Ιουλίου στην Πλατεία Νερού, μαζί με τους Down του Phil Anselmo. Οι υπόλοιπες μπάντες που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Πλέον μένει να μάθουμε ποια εκδοχή των Slayer θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στην Αθήνα, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί αν η αντικατάσταση του Lombardo θα είναι προσωρινής ή μόνιμης φύσεως.
  • SHARE
  • TWEET