Οι Rage μαζί με τους Grave Digger στην Αθήνα

14/02/2011 @ 10:50
Τόσο οι Γερμανοί Rage, όσο και οι συμπατριώτες τους Grave Digger είναι δύο από τα αγαπημένα συγκροτήματα του κοινού μας, που έχουν να επισκεφθούν τη χώρα μας αρκετά χρόνια, εν αντιθέσει με το παρελθόν που μας επισκέπτονταν πιο συχνά. Οι καιροί σίγουρα άλλαξαν, τα εν λόγω συγκροτήματα όμως παρέμειναν πιστά στα ιδεώδη τους, ακολουθώντας τα μονοπάτια που εκείνα χάραξαν κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '80, εμπλουτίζοντας ωστόσο τον καθιερωμένο ήχο τους με κάποια προοδευτικά στοιχεία και κυκλοφορώντας αξιόλογα άλμπουμ, τουλάχιστον εφάμιλλα των δουλειών που μας είχαν χαρίσει στα '80s και '90s.

Ιδίως οι Rage, με την εδώ και χρόνια προσθήκη του ιδιαίτερα ταλαντούχου Ρωσικής καταγωγής κιθαρίστα Victor Smolski (επίσης Mind Odyssey, Nuclear Blast Allstars, κ.α.) και του νέου τους drummer Andre Hilgers (επίσης Mind Odyssey, Axxis, Silent Force, Vanize, Necronomicon, Empire, Noisehunter, κ.α.), έχουν αναδειχθεί σε τουλάχιστον μίας κλάσης ανώτερη μπάντα από αυτήν του παρελθόντος, κάτι που φαίνεται σε όλους τους τομείς, δηλαδή στις συνθέσεις αλλά και στην εκτέλεσή τους επί σκηνής. Επίσης κορυφαίος frontman παραμένει και ο ηγέτης / μπασίστας Peter "Peavy" Wagner (Mekong Delta, Victor Smolski, Avenger, Bassinvaders, X-Mas Project), του οποίου η φωνή παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και οι ερμηνείες του απλά εκπληκτικές! Οι Rage είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα σχήματα της Γερμανίας στον χώρο του heavy-power-speed metal, με αρκετές αναφορές στο χώρο του progressive metal (κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε και από την απόφασή τους να προχωρήσουν στη συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, δημιουργώντας το άλμπουμ "Lingua Mortis", που περιλάμβανε παλαιότερα κομμάτια των Rage, προσαρμοσμένα κατά τρόπο τέτοιο που να μπορούσαν να παιχθούν από τους Rage μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα), με μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα δισκογραφία. Μπάντα που άντεξε, αντέχει και θα σε συνεχίσει να αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, όσο και αν κάποιοι θέλουν να τους υποτιμήσουν με την άγνοια τους! Απλά διαχρονικοί!



Απ' την άλλη έχουμε τους εξίσου μεγάλους και παλαιότερους χρονολογικά Grave Digger, με το κλασικό τους metal ύφος (α-λά Accept) και την επική τους θεματολογία (όσον αφορά το στιχουργικό κομμάτι καθώς και το όλο artwork που κοσμεί τις πάμπολες κυκλοφορίες τους με τους αντίστοιχα πολλούς ύμνους τους) να συνεχίζουν μετά από τόσα χρόνια να μας σφυρηλατούν όχι μόνο ασταμάτητα, αλλά και με μεγαλύτερη μανία, οργή! Και το κάνουν με την ίδια μαεστρία, την ίδια όρεξη και το ίδιο παθιασμένοι, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα νέο σχήμα που προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να κατακτήσει την κορυφή. Τρανταχτό επιχείρημα γι' αυτό αποτελούν τουλάχιστον οι δύο τελευταίες δουλειές τους, "The Clans Will Rise Again" (που κατά κάποιον τρόπο αποτελεί τη συνέχεια του κλασσικού πλέον "Tunes Of War", τόσο από ηχητικής απόψεως, όσο και από στιχουργικής, με τις έντονες αναφορές στην Σκωτία) και "Ballads Of A Hangman" και όχι μόνο, που στην κυριολεξία σκίζουν! Όλα τα χαρακτηριστικά που τους έκαναν να ξεχωρίζουν βρίσκονται εκεί και μάλιστα σε πληθώρα. Η πεντάδα των Chris Boltendahl (Digger, Hawaii), Jens Becker (Running Wild, X-Wild, Zillion), Stefan Arnold (Capricorn, Grinder, Wallop, X-Mas Project), Axel "Ironfinger" Ritt (Domain, Kingdom) και Hans Peter "H.P." Katzenburg δείχνει να βρίσκεται απ' τη μία σε συνθετική άνθιση, γεγονός που πρέπει να το εκμεταλλευτούν κατάλληλα, και από την άλλη έτοιμοι, με επιθετικές διαθέσεις, να καταλάβουν την οποιαδήποτε σκηνή τους ζητηθεί!

Και κάπου εδώ θα πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι οι Rage και οι Grave Digger είναι co-headliners, πράγμα που σημαίνει ότι η κάθε μπάντα θα εμφανισθεί για 90 λεπτά!

Για να δούμε ποιοί θα είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, αν και ελπίζουμε σε ισοπαλία...

Τη συναυλία θα ανοίξει ένα αρκετά ελπιδοφόρο σχήμα της εγχώριας σκηνής, οι The Silent Rage.

Rage (Germany) + Grave Digger (Germany)
Opening Act: The Silent Rage


Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011
Fuzz Live Music Club


Ώρα έναρξης: 19:30
Τιμή εισιτηρίου: 35 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων
Αθήνα: Ticket House & Metal Era
Θεσσαλονίκη: Musicland
On-line: www.ticketpro.gr

Σημείωση: Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET