Οι Radiohead ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Greenpeace

04/07/2012 @ 11:52
Οι Radiohead συνεργάστηκαν με τον Jude Law με σκοπό τη δημιουργία μίας ταινίας για την καμπάνια της Greenpeace.

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία μίας πολικής αρκούδας που αναγκάζεται να φύγει από τον Αρκτικό Πόλο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και περιέχει το κομμάτι "Everything In Its Right Place" από το άλμπουμ της μπάντας, "Kid A", που κυκλοφόρησε το 2000.

Μιλώντας για την ταινία αυτή, ο Thom Yorke είπε: «Πρέπει να σταματήσουμε τις μεγάλες εταιρίες πετρελαίου που δραστηριοποιούνται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Μία διαρροή εκεί θα μπορούσε να καταστρέψει αυτή την περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς, ενώ η καύση του πετρελαίου θα χειροτερεύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων μας, την κλιματική αλλαγή.»

Ο Paul McCartney θα συμμετάσχει και αυτός στην καμπάνια, στην οποία πολλοί καλλιτέχνες και πολίτες έχουν υπογράψει τον «Αρκτικό Πάπυρο», απαιτώντας την προστασία της περιοχής. Μόλις η καμπάνια ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ονόματα, η Greenpeace θα «φυτέψει» τον Πάπυρο στο βυθό του Βορείου Πόλου.

Ο Yorke δήλωσε: «Για αυτόν τον λόγο στηρίζω αυτή την καμπάνια και γι' αυτό υπέγραψα τον πάπυρο. Θα ξέρω ότι κάθε φορά που κοιτάω προς στον Βορρά, το όνομά μου θα βρίσκεται στο βυθό ενός ωκεανού στην κορυφή του κόσμου, σαν μία μόνιμη δήλωση της κοινής μας προσπάθειας να σώσουμε την Αρκτική.»

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

  • SHARE
  • TWEET