Νεκρός ο Ian McLagan των Faces και Small Faces

O μεγάλος Bρετανός κιμπορντίστας πέθανε σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή

04/12/2014 @ 09:56
Ο Ιan McLagan γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά τα 20 τελευταία χρόνια έμενε στο Austin του Texas. Yπέστη καρδιακή προσβολή και τελικά υπέκυψε, παρά την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Ο Ιan McLagan έγινε μέλος των Small Faces το 1965 και συνέχισε να παίζει μαζί τους όταν άλλαξαν το όνομά τους σε Faces το 1969, όταν ήρθαν ο Rod Stewart και ο Ronnie Wood joined. Ήταν συνθέτης στα "Cindy Incidentally", "You’re So Rude","Bad’n’Ruin" "Three Button Hand Me Down", μεταξύ άλλων.

Μετά τη διάλυσή τους το 1975, ο McLagan έγινε περιζήτητος, και έπαιξε ως session μουσικός φέρνοντας τον περίφημο ήχο από το Wurlitzer και το Hammond όργανό του, σε δίσκους των Bruce Springsteen, Rolling Stones, Bob Dylan, Jackson Browne, Joe Cocker, Bob Dylan, Chuck Berry, Bonnie Raitt, Frank Black και τον Billy Bragg. Ο τελευταίος μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Έχασα έναν καλό φίλο και η βρετανική rock, έχασε έναν από τους μεγάλους».

Οι Faces επανενώθηκαν το 2010 με τον τραγουδιστή των Simply Red, Mick Hucknall αντί του Rod Stewart, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια γίνονταν προσπάθειες για ένα «κανονικό» reunion, αλλά ο Stewart δεν έλεγε το ναι. Τότε ο McLagan δήλωσε πως «ας περιμένει τότε το 2016, γιατί το 2015 θα είναι η χρονιά των Small Faces και αυτούς θα ενώσω ξανά»!
  • SHARE
  • TWEET