Οι οπαδοί θα διαμορφώσουν το setlist της επερχόμενης ευρωπαϊκής περιοδείας των Metallica

Το setlist θα περιλαμβάνει και ένα καινούριο τραγούδι

27/11/2013 @ 10:17
Οι Metallica δίνουν στους οπαδούς τους τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το setlist της επερχόμενης ευρωπαϊκής τους περιοδείας με την ονομασία «Metallica By Request».

Όσοι αγοράσουν εισιτήριο μέσω διαδικτύου θα επιλέξουν τα δεκαεπτά από τα δεκαοκτώ τραγούδια που θα παίζουν κάθε βράδυ οι Metallica, με το δέκατο όγδοο να είναι ένα ολοκαίνουριο τραγούδι.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας έχει αναλυτικά ως εξής:

«Αφού ξοδέψαμε το μεγαλύτερο μέρος των δύο τελευταίων ετών φτιάχνοντας την ταινία μας "Through The Never", είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα ακόμη άλμπουμ...έχει περάσει πολύς καιρός! Και όταν βρισκόμαστε κλειδωμένοι στο studio, η ιστορία μας έχει διδάξει ότι πάντοτε χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα για έμπνευση όπου θα απορροφήσουμε την φοβερή Metalliκή ενέργεια που εσείς φέρνετε στις συναυλίες. Όπως έχουμε κάνει λοιπόν μια δυο φορές στο παρελθόν (!), θα βγούμε το καλοκαίρι στο δρόμο, αλλά όχι για «διακοπές στην Ευρώπη»...κάναμε μια αλλαγή - ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΟ SETLIST!!!»

«Ετοιμάζοντας τα δύο ταξίδια στην Ευρώπη, θα δώσουμε σε εσάς, στους κατόχους των εισιτηρίων δηλαδή, τη δυνατότητα να ψηφίσετε ποια τραγούδια θα θέλατε να ακούσετε στη συναυλία ή τις συναυλίες που θα παρευρεθείτε. Είναι αρκετά απλό. Αγοράστε το εισιτήριό σας μέσω διαδικτύου και μετά από λίγο θα λάβετε στο e-mail σας έναν κωδικό και έναν σύνδεσμο για μια ιστοσελίδα όπου θα ρίξετε το ψηφοδέλτιό σας. Συνήθως παίζουμε γύρω στα δεκαοκτώ τραγούδια κάθε βράδυ και από τη στιγμή που θέλουμε να συμμετάσχουμε κι εμείς στη φάση, θα ψηφίσει και η μπάντα... και ψηφίζουμε ένα  ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ! Αυτό αφήνει σε εσάς δεκαεπτά επιλογές, οπότε μπορείτε να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας από τα περίπου 140 κομμάτια που έχουμε ηχογραφήσει στην καριέρα μας και για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον στη πορεία, θα μπορείτε να βλέπετε τις επιλογές, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα σε συνεχή ροή.»

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο Lars Ulrich προσθέτει: «Για άλλη μια φορά είμαστε ενθουασμένοι που ξεφεύγουμε από τους τέσσερις τοίχους του studio για να πάρουμε ενέργεια από τους αφοσιωμένους Ευρωπαίους φίλους μας για μερικές εβδομάδες τον ερχόμενο Μάιο και Ιούνιο. Και πάνω απ’ όλα, το γεγονός ότι οι παλαβοί φίλοι μας θα επιλέξουν τα τραγούδια που θα παίξουμε είναι πολύ διασκεδαστικό και αφαιρεί ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους μου καθώς εγώ είμαι εκείνος που καθορίζει το setlist!»

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής τρεις στάσεις της «Metallica By Request» περιοδείας:

4 Ιουνίου - Imtech Arena, Sonisphere – Αμβούργο, Γερμανία
6 Ιουνίου - Nurnburg Rock Im Park – Νυρεμβέργη, Γερμανία
8 Ιουνίου - Nürburgring Rock Am Ring– Nürburgring, Γερμανία

Όσον αφορά τις δραστηριότητες του συγκροτήματος στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι Metallica θα παίξουν ζωντανά στην Ανταρκτική τον Δεκέμβριο, ενώ γνωστοποιήθηκε και η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας "Through The Never" σε φυσική και ψηφιακή μορφή.
  • SHARE
  • TWEET