Οι εξωγήινοι ακούνε… "Johnny B. Goode"

Τι είδους μουσική έβαλε η ΝΑSA το 1977 σε μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο που αναζητούσε άλλες μορφές ζωής;

03/11/2014 @ 10:31
To 1977 η NASA έστειλε το «Voyager I» στο διάστημα προς εξερεύνηση εξωγήινης μορφής ζωής και η επιστημονική ομάδα τοποθέτησε ένα ιδιαίτερο μουσικό mix στο διαστημόπλοιο.

Με τίτλο "Τhe Golden Record" το 12ιντσο χρυσό βινύλιο περιείχε χαιρετισμούς σε κάθε γλώσσα, ήχους της Γης και βέβαια μουσική. Αν και η μεγάλη πλειοψηφία ανήκει σε κλασική και world μουσική, ο Δυτικός πολιτισμός εκπροσωπήθηκε με τρία κομμάτια. Το "Melancholy Blues" του Louis Armstrong, το κλασικό blues standard "Dark Was the Night" και πάνω απ’ όλα το "Johnny B. Goode" του μέγα Chuck Berry.

Ο χρυσός δίσκος υλοποιεί την αέναη αναζήτηση του ανθρώπινου γένους για κάποιας συγγενούς υπάρξεως. Απευθύνονται σε άγνωστο παραλήπτη, και αν υποθέσουμε ότι η διάρκεια ζωής τους θα είναι γύρω στα 500 εκατομμύρια χρόνια, ίσως να μην μάθουμε ποτέ εάν εκπλήρωσαν τον σκοπό τους. Ο δίσκος αυτός ξαναήρθε στην επικαιρότητα, μετά τους ισχυρισμούς του συνταξιούχου Dr Boyd Bushman λίγο πριν πεθάνει, επιστήμονα της περίφημης Area 51, πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αιχμαλώτους δεκάδες εξωγήινους.

Ο Bushman αποκαλύπτει πως οι εξωγήινοι είναι φιλικοί, γύρω στο 1,50 ύψος και ορισμένοι είναι 230 ετών. Ο πολιτισμός τους απέχει 65 έτη φωτός από εμάς, αλλά ταξιδεύουν πολύ γρήγορα λόγω της τεχνολογίας τους. Τα πιστεύετε ή όχι, ακούστε ολόκληρο το δίσκο που στείλαμε στο διάστημα από εδώ
  • SHARE
  • TWEET