Το Spotify απαντάει στον Thom Yorke και λοιπούς επικριτές του

Αναμένονται περισσότερα κέρδη όταν ανοιχτεί και σε άλλες χώρες

04/12/2013 @ 10:15
Όπως αναφέρει η The Guardian, σαν απάντηση στην έντονη κριτική που έχει δεχθεί από πολλούς καλλιτέχνες περί εκμετάλλευσής τους (μεταξύ των οποίων και από τον Thom Yorke), το Spotify ξεκίνησε μια νέα ιστοσελίδα που ονομάζεται Spotify Artists.

Εκεί, οι καλλιτέχνες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας και να βλέπουν στατιστικά στοιχεία για το streaming της δικής τους μουσικής.

Το ίδιο το Spotify ισχυρίζεται ότι όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του σε περισσότερες χώρες και φτάσει τους 40 εκατομμύρια συνδρομητές, τα έσοδα των καλλιτεχνών θα αυξηθούν σημαντικά. Επίσης, η εταιρεία πρόκειται σύντομα να λανσάρει νέους τρόπους για τα συγκροτήματα να πουλάνε εισιτήρια και εμπορεύματα, καθώς θα τους δίνει την ικανότητα να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία όπως το φύλο, η τοποθεσία και η ηλικία των ακροατών τους.

Το Spotify αποκάλυψε ότι η μέση πληρωμή για το streaming ενός κομματιού είναι μεταξύ 0,006 και 0,0084 δολάρια και υποστηρίζει ότι το 70% των εσόδων του πάει σε αυτούς που έχουν τα δικαιώματα των εκάστοτε μουσικών. Ισχυρίζεται ότι ένα καλό indie άλμπουμ θα βγάλει 3.300 δολάρια τον χρόνο και ένα άλμπουμ που έγινε παγκόσμια επιτυχία θα βγάλει 425.000 δολάρια. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις των περισσότερων καλλιτεχνών, μέχρις στιγμής, μιλούν για εξευτελιστικά ποσά, μακριά από τα νούμερα που δίνει το Spotify.
  • SHARE
  • TWEET