Οι Σκοτσέζοι Glasvegas για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Εξαντλήθηκαν ήδη τα πρώτα εισιτήρια

10/02/2015 @ 15:32
28 Φεβρουαρίου 2015
Gagarin

Glasvegas
opening act: The East

Καθώς η ημερομηνία της πρώτης συναυλίας των Glasvegas στην Αθήνα πλησιάζει, τα early bird εισιτήρια των 23 ευρώ εξαντλήθηκαν. Ήδη πωλούνται τα εισιτήρια των 25 ευρώ στα γνωστά σημεία προπώλησης.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι The East. Το νέο εγχώριο συγκρότημα που αποτελείται από μέλη των Absent Mindead, Exposed By Observers και .message, κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο το πρώτο 10" του με τίτλο "Slo Mo + سلبارط (Tripoli)" στην 6 Dogs Records. Ο χαρακτηριστικός ήχος τους συνδυάζει το rock 'n' roll attitude με ηλεκτρονικά στοιχεία, κάνοντας κάθε εμφάνισή τους μια εμπειρία.

Εισιτήρια:
Προπώληση: 23 ευρώ (sold out), 25 ευρώ

Εισιτήρια πωλούνται στα ticketarena.gr, viva.gr και τα συνεργαζόμενα καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Reload (Πανεπιστημίου 54).

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Ταμείο: 28 ευρώ

Πληροφορίες: detoxevents.gr και 210-9636485 (12:00-17:00)
 
Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Gagarin θα απολαύσουμε για πρώτη φορά από κοντά αυτή την φωνή! Ακόμα και τον τηλεφωνικό κατάλογο να τραγουδήσει ο James Allan, θα ακούγεται σαν ένας ροκ ύμνος που γεμίζει ένα εφηβικό δωμάτιο. Ή σαν την μουσική που ακούει στο μυαλό του ο ποδοσφαιρόφιλος την στιγμή της ξέφρενης χαράς, όταν πανηγυρίζει το γκολ που θα δώσει το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Από τον πανικό που δημιουργήθηκε γύρω από τους Glasvegas πριν καν κυκλοφορήσουν κάποιο δίσκο, ήταν σαφές ότι αυτή η σκοτσέζικη μπάντα είχε κάτι διαφορετικό: οι δισκογραφικές σφάζονταν να υπογράψουν την μπάντα που θα έσωζε -για άλλη μια φορά- το βρετανικό ροκ με το απίστευτο στυλ και τον wall of sound ήχο της. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους στην Columbia, σε παραγωγή του «πολύ» Rich Costey (Interpol, Muse, Franz Ferdinand, κλπ), σάρωσε: με κομμάτια όπως τα "Geraldine", "Flowers & Football Tops" και "Daddy's Gone", έγινε πλατινένιο και τους καθιέρωσε.

Για το δεύτερο άλμπουμ τους "Euphoric /// Heartbreak " μετακόμισαν στην Καλιφόρνια, όπου συνεργάστηκαν στην παραγωγή με άλλο ένα «ιερό τέρας»: ο περίφημος Flood (U2, Smashing Pumpkins, The Killers, PJ Harvey, κλπ) έδωσε περισσότερο όγκο και «γυάλισμα» στον ήχο τους, διατηρώντας το ανθεμικό ύφος τους. Κομμάτια όπως τα "The World Is Yours", "Shine Like Stars", "Lots Sometimes" έφεραν και αυτόν το δίσκο στο top-10 της Μεγάλης Βρετανίας, την μουσική τους σε τηλεοπτικές σειρές και games και τους ίδιους σε headlining slots σε φεστιβάλ ανά τον πλανήτη.

Ο τρίτος δίσκος τους "Later...When The TV Turns To Static" τους κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά από την νέα δισκογραφική τους BMG. Με τον ίδιο τον James Allan στην παραγωγή και τραγούδια όπως τα "Secret Truth" και "Finished Sympathy", ο δίσκος αποδεικνύει ότι οι Glasvegas έχουν τα τραγούδια και την ποιότητα που χρειάζεται για να αντέξουν στον χρόνο.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET