Οι Last Drive παίρνουν θέση σε όσα συνέβησαν με τους Noise Figures

«Τέτοιο πράγμα όλα τα χρόνια που παίζουμε δεν το έχουμε ξανασυναντήσει» αναφέρει η ανακοίνωση της μπάντας

16/05/2015 @ 16:46
Διαστάσεις από το… πουθενά, φαίνεται να παίρνει το θέμα που προέκυψε με την ακύρωση της εμφάνισης των Noise Figures ως support στη συναυλία των Last Drive στη συναυλία της Παρασκευής στο Gagarin 205.

Διαβάστε εδώ τι είχαν να πουν οι Noise Figures, αλλά και παρακάτω την επίσημη θέση των τεσσάρων Last Drive, σαφέστατα σε έντονο τόνο:

«Μια οφειλόμενη απάντηση στους Noise Figures, οι οποίοι επέλεξαν να μην εμφανιστούν στη χθεσινή συναυλία. Το να βάζεις στην ίδια παράγραφο τη φράση «φασιστική συμπεριφορά» και το όνομα –όχι μόνο των Last Drive αλλά και οποιουδήποτε άλλου γκρουπ της σκηνής στην Ελλάδα του 2015, δείχνει τουλάχιστον επιπολαιότητα και βιασύνη. Επιτρέψτε μας λοιπόν μερικές παρατηρήσεις. Όταν έχουμε soundcheck δεν εμφανιζόμαστε την τελευταία στιγμή απαιτώντας να αλλάξει όλη η αρχιτεκτονική της σκηνής αδιαφορώντας για τον χρόνο και τον κόπο που χρειάζεται κάτι τέτοιο, καθώς και την καθυστέρηση που συνεπάγεται αυτό για το κοινό που γεμίζει τον χώρο. Ούτε θεωρούμε τους εργαζόμενους στη σκηνή του κλαμπ που παίζουμε υπαλλήλους μας που είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν τις διαταγές μας χωρίς κουβέντα, με διλλήματα του στυλ «ή έτσι, ή αλλιώς δεν παίζουμε». Και πάνω απ’ όλα, δεν σηκώνεσαι και φεύγεις επειδή δεν γίνεται το δικό σου, αφήνοντας σύξυλο τον κόσμο που έχει έρθει για να σε δει. Τέτοιο πράγμα όλα τα χρόνια που παίζουμε δεν το έχουμε ξανασυναντήσει. Κανείς από το γκρουπ δεν ήταν εκεί όταν έγινε ό,τι έγινε, αλλά εννοείται πως στηρίζουμε τον Jim. Ανήκει στο crew, είναι ένας από την ομάδα μας. Δεν πρόκειται να δώσουμε συνέχεια σε όλο αυτό, κάτι τελευταίο μονάχα: Πιο σημαντικός από το σεβασμό στην ιστορία των Last Drive είναι ο σεβασμός που αρμόζει στους ομότεχνούς μας -τις άλλες μπάντες που παίζουμε μαζί-, τους εργαζόμενους στα κλαμπ που εμφανιζόμαστε και πάνω απ’ όλα στον κόσμο που έρχεται στις συναυλίες».

Ο διάλογος δεν δείχνει να σταματά σύντομα στη σελίδα των Noise Figures στο Facebook, αν κάποιοι από εσάς ενδιαφέρονται για τη συνέχεια…

  • SHARE
  • TWEET