Οι Dub Inc επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια

Τρεις στάσεις θα περιλαμβάνει στη χώρα μας το Paradise Tour 2014

23/01/2014 @ 19:58
Η κορυφαία ευρωπαϊκή μπάντα της world reggae μουσικής σκηνής έρχεται ξανά στην Ελλάδα το 2014 και κάνει τρεις στάσεις τον Φεβρουάριο σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που τους είδαμε live στην Αθήνα και μας έλειψαν! Οι Γάλλοι Dub Inc, για πολλούς το πιο επιτυχημένο reggae συγκρότημα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έρχονται ξανά στο πλαίσιο της μεγάλης παγκόσμια περιοδείας τους Paradise Tour 2014 με αφορμή την κυκλοφορία πριν λίγους μήνες του ομώνυμου άλμπουμ τους. Ετοιμαστείτε για μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία από την πιο εκρηκτική live μπάντα στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της, με πολλές δόσεις reggae, dub, hip-hop και ethnic.

Παρασκευή 21/2 - Gagarin 205, Αθήνα
Σάββατο 22/2 - Block 33, Θεσσαλονίκη
Κυριακή 23/2 - Cine Studio, Ηράκλειο

Dub Inc - Η ιστορία ως τώρα...
Το συγκρότημα συστήνεται για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του '90, φέρνοντας μια πνοή φρέσκου αέρα στην τότε γαλλικής reggae dub σκηνή. Οι μουσικές επιρροές των μελών τους πολλές και διαφορετικές, κάτι που εξηγεί το γιατί η μουσική τους είναι τόσο αυθεντική και χαρακτηριστική: με εμφανείς επιρροές από αφρικάνικους παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες, πολλά στοιχεία reggae, dub, hip hop, electro-dub και dancehall.

Η μπάντα κλείνει φέτος τα 17 χρόνια με αμέτρητες εμφανίσεις σ' όλο τον κόσμο: από τη Γαλλία, όπου θεωρούνται δίκαια πλέον ένα από τα σπουδαιότερα σύγχρονα συγκροτήματα, μέχρι τη Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Αμερική, Ινδία, Ρωσία κ.ά. Το πρώτο τους άλμπουμ "Diversitè" κυκλοφόρησε το 2003, ενώ καθιερώθηκαν με το "Dans Le Décor" το 2005, στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους πιο σημαντικούς Γάλλους και διεθνείς reggae τραγουδιστές: Lyricson, Omar Perry, David Hinds (Steel Pulse). Φυσικά η κυκλοφορία του Afrikya το 2008 δικαίωσε την φήμη ότι αποτελούν το καλύτερο συγκρότημα της γαλλικής reggae και το ίδιο συνέβη και με το "Hors Controle" που ακολούθησε το 2010. Κομμάτια όπως τα "Rudeboy", "My Freestyle", "Murderer", "Day After Day" και πάρα πολλά άλλα αγαπήθηκαν και πλέον θεωρούνται κλασικά. Τα συνεχόμενα εκρηκτικά live τους όλο αυτό το διάστημα δημιούργησαν μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομά τους, καθολική αναγνώριση στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα οι συναυλίες τους να γίνονται sold-out πολύ γρήγορα στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους. Η φήμη για ένα από τα καλύτερα live bands που εμφανίστηκαν ποτέ στη world reggae σκηνή άρχισε να κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο με αποκορύφωμα της καριέρας τους την περσινή χρονιά με συνεχόμενα sold-out σε όλες σχεδόν τις εμφανίσεις τους και παρουσία σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ σαν headliners. Σε όλα αυτά προστέθηκε η κυκλοφορία του  πρόσφατου εξαιρετικού άλμπουμ, "Paradise", ίσως του καλύτερου της πορείας τους μέχρι σήμερα.

Λίγα λόγια για το "Paradise"
Το "Paradise" κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013 και περιέχει 12 μουσικά διαμάντια. Για πολλούς είναι ότι πιο ολοκληρωμένο έχουν κυκλοφορήσει οι Dub Inc μέχρι σήμερα. Έρχεται μετά το "Hors Controle" του 2010 με τις σαφείς πολιτικές αναφορές και την σκληρή κριτική στη γαλλική πολιτική σκηνή και ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Φυσικά δεν λείπουν και σε αυτό το άλμπουμ τα κοινωνικά μηνύματα, πολύ έντονα σε κομμάτια όπως το "Paradise", "Better Run", "Revolution", "Enfants Des Ghettos". Η μουσική βάση εξακολουθεί να είναι η reggae ("Only Love") αλλά υπάρχουν και πολλά στοιχεία dancehall, dub, ακόμη και αλγερινής rai μουσικής στο καταπληκτικό ‘Foudagh’ που τραγουδάει ο Bouchkour στη γλώσσα Kabyle (παραδοσιακή αλγερινή). Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι συνεργασίες που επέλεξαν οι Dub Inc: από τα φωνητικά με τους Skarra Mucci, Meta Dia, Jah Mason, Alif Naaba μέχρι τους μουσικούς Alaoua Idir (mandola),  Issouf Mounkoro (kora), Anthony Gatta (κρουστά) και το τρίο πνευστών της μπάντας του Tikeh Jah Fakoly.

Το "Paradise" αναδεικνύεται σε ένα από τα κορυφαία άλμπουμ της world μουσικής με σαφείς reggae βάσεις ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του συγκροτήματος που ξεκίνησε σαν μια παρέα από το St. Etienne.

"Rude Boy Story" - η ιστορία των Dub Inc στην μεγάλη οθόνη!
Μέσα στο 2013 όμως ήρθε να προστεθεί στην πλούσια παραγωγή της κολεκτίβας και ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, το "Rude Boy Story" του Kamir Meridja. Μέσα από το φιλμ αυτό έρχονται στο φως πολλά άγνωστα στοιχεία αυτής της πραγματικά ξεχωριστής περίπτωσης μουσικού συγκροτήματος που από την αρχή της πορείας τους διατήρησαν την πλήρη αυτονομία τους σε όλα τα επίπεδα: από την παραγωγή των δίσκων τους, την σχέση τους με τα Μέσα ενημέρωσης και τον τρόπο που λειτουργούν σαν παρέα ακόμα και σήμερα που πλέον θεωρούνται από πολλούς η πιο πετυχημένη reggae μπάντα στον κόσμο. Το πολύ ενδιαφέρον "Rude Boy Story" θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι πολυάριθμοι φίλοι των Dub Inc και στη χώρα μας σε ειδική προβολή που θα γίνει στην Αθήνα, στο Floral, στις 12 Φεβρουαρίου και σε άλλα σημεία στις δύο πόλεις που θα επισκεφτεί το συγκρότημα επίσης και οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η μουσική των Dub Inc συνεχίζει να παρασύρει, να προτρέπει στην ανατροπή και να ξεσηκώνει τους λάτρεις του dub και της reggae σε όλον τον κόσμο. Τα κομμάτια του ‘Paradise’ αλλά και οι live versions που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έχουν γίνει αποδεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από το κοινό κι όπως όλα δείχνουν η...Rude Boy Story συνεχίζεται και η ιστορία για τους Dub Inc θα μετρήσει πολλές σελίδες ακόμα μαζί με αμέτρητα χιλιόμετρα ταξιδιού σε όλον τον κόσμο...

Περιμένουμε με ανυπομονησία τους Dub Inc στην Ελλάδα για αυθεντική live εμπειρία γαλλο-αλγερινού hip hop και υπόγειας dub. Πρώτο ραντεβού στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου, στο Gagarin!

Info:
Dub Inc + guests: Paradise Tour 2014

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
Gagarin 205 - Αθήνα
Λιοσίων 205
www.gagarin205.gr

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 17 ευρώ (μέχρι εξαντλήσεως), 20 ευρώ (μέχρι εξαντλήσεως) και 23 ευρώ (μέχρι εξαντλήσεως)

Σημεία προπώλησης:


Επόμενες συναυλίες:
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου| Block 33 - Θεσσαλονίκη |26ης Οκτωβρίου 33
www.block33.gr

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου | Cine Studio - Ηράκλειο | Λεωφ. Ικάρου και Ηροδότου
www.texnopolis.net

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET