Οι Chaostar κυκλοφορούν τον τέταρτο δίσκο τους, "Anomima"

19/04/2013 @ 11:03
Chaostar, για περισσότερο από μια δεκαετία, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μουσικών σχημάτων που καταπιάνονται με τον πειραματισμό και τις σύγχρονες μορφές σύνθεσης.

Ο μουσικοσυνθέτης και αρχηγός των Chaostar, Χρήστος Αντωνίου, γνωστός από το θρυλικό συγκρότημα που διατηρεί εδώ και 23 χρόνια, τους Septicflesh, έρχεται με τον τέταρτο νέο δίσκο των Chaostar να βάλει για μία ακόμα φορά την σφραγίδα του σε ένα μοντέρνο έργο.

Ο νέος δίσκος των Chaostar με τίτλο "Anomima" είναι ένα αμάλγαμα αντιθετικών μουσικών ιδιωμάτων, όπου παραδοσιακοί ελληνικοί ήχοι συνδυάζονται με οπερατικά φωνητικά, παραδοσιακά όργανα, ακραίους ηλεκτρονικούς ήχους και έξι διαφορετικές γλώσσες στους στίχους. Το συγκρότημα εμπνέεται από τον "αιώνιο μοναχικό" άνθρωπο και την απελευθερωτική δύναμη της γνώσης που μπορεί αυτός να αντλήσει, όλα υπό την φυγοκεντρική δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της αυτοθυσίας.

Τo "Αnomima" είναι ένας δίσκος που επενδύει μουσικά, το φλερτ ανάμεσα στην οδυνηρή μοναχικότητα της ελεύθερης βούλησης και της ανανεωτικής δύναμης που επιφέρει έστω και το τίμημα του θάρρους και της υπερηφάνειας.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Γαλλική εταιρεία Season Of Mist και θα είναι στην διάθεση του κοινού στις 10 Μαΐου για την Ευρώπη και στις 28 Μαΐου για την Βόρεια Αμερική. Ο Χρήστος Αντωνίου κρατώντας πάντα με αντισυμβατικό τρόπο την "μπαγκέτα" στους Chaostar, με το "Anomima" επικυρώνει την αξία του ως συνθέτης αλλά και την ικανότητά του να οργανώνει δίπλα του μια ομάδα καταρτισμένων μουσικών οι οποίοι γίνονται συνοδοιπόροι στο μουσική του εξερεύνηση.

Αναφορικά με τις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Chaostar θα εμφανιστούν στο "Rockwave Festival", δίπλα σε μεγάλα σχήματα όπως οι Dead Can Dance.

Εκτός συνόρων η μπάντα θα εμφανιστεί στη Ρουμανία στο "Ghost Gathering Festival" στις 13 Ιουλίου, ηγούμενη του Φεστιβάλ, στο κάστρο του Ρασνόφ και στις 19 Οκτωβρίου, και στο "Metal Female Voices Fest" στο Βέλγιο, δίπλα σε διάσημες τραγουδίστριες όπως οι Tarja Turunen (ex-Nightwish), Liv Kristine, Floor Jansen(Nightwish) και Anneke Van Giersbergen.

Christos Antoniou: Trigger/Synth
Androniki Skoula: Vocals
Fotis Benardo: Percussion
George Diamantopoulos: Traditional Instruments
Charalampos Paritsis: Electric Violin
Dionisis Christodoulatos: Synth

Chaostar - Anomima

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET