Οι Candlemass τον Φεβρουάριο στην Αθήνα

Οι Σουηδοί προπάτορες του doom metal θα γιορτάσουν την τριακονταετία τους επί σκηνής

18/12/2015 @ 13:41
Candlemass. Doom Metal. Έννοιες συνώνυμες στην καρδιά και το μυαλό των metalheads εδώ και τριάντα χρόνια! Οι Σουηδοί προπάτορες του είδους θα γιορτάσουν την τριακονταετία τους επί σκηνής, κάνοντας μια στάση στην χώρα μας και το Πειραιώς Academy 117, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016!

Κάπου στη Στοκχόλμη το 1984 ο Leif Edling (μπάσο) θα ιδρύσει το συγκρότημα που έμελλε να χαρακτηριστεί το 2013 από το περιοδικό Sweden Rock ως το καλύτερο hard rock / heavy metal σουηδικό συγκρότημα όλων των εποχών. Η συνάντηση του με τον Johan Längqvist έμελλε να σηματοδοτήσει το 1986 την κυκλοφορία του θεμέλιου λίθου του doom metal "Epicus Doomicus Metallicus". Ένα αριστούργημα που μένει αναλλοίωτο στον χρόνο και κανείς δεν πίστευε ότι το δεύτερο επίσημο άλμπουμ του συγκροτήματος θα το κοίταζε στα μάτια.

"Nightfall" το όνομα αυτού με τον metal καλόγερο Messiah Marcolin πίσω από το μικρόφωνο πια. Με την κλασική σύνθεσή τους οι Candlemass κυκλοφόρησαν μια σειρά πολύ καλών δίσκων: "Ancient Dreams", "Tales Of Creation", "Chapter VI". Τιμώντας τον όρο των πατέρων Black Sabbath πατώντας στα αργά βασανιστικά riff, τις τιτάνιες μπασογραμμές του Edling, μα και τις ανατριχιαστικές ερμηνείες του Messiah, οι Candlemass απέκτησαν τον σεβασμό όλης της metal κοινότητας.

Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές στο line-up καθώς τη θέση του τραγουδιστή πήραν οι Thomas Vikström, Robert Lowe & Mats Leven που συνεχίζει μέχρι σήμερα να βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο, μα οι Σουηδοί υπηρέτουν ακόμη και σήμερα τίμια το metal, με το ατόφιο doom τους. Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου λοιπόν οι Candlemass επιστρέφουν στην χώρα μας στο Πειραιώς Academy 117 για γιορτάσουν μαζί με τους Έλληνες οπαδούς τους τα 30 χρόνια της δισκογραφίας τους! Doom on!

Προπώληση:
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 16 ευρώ,
Στην δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 18 ευρώ,
Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων θα διαμορφωθεί στα 20 ευρώ.
Ταμείο: 22 ευρώ.

Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Σημεία προπώλησης:
Αθήνα:
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210-3608366,
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210-3304133.

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr.

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET