Ο Bruce Dickinson τραγουδάει στον Καθεδρικό Ναό του Canterbury

30/08/2011 @ 10:38
Στη σκηνή με τον Ian Anderson των Jethro Tull και τον Justin Hayward των Moody Blues θα βρεθεί ο frontman των Iron Maiden, Bruce Dickinson. Όχι όμως σε κάποιο συναυλιακό venue ή φεστιβάλ, αλλά στον Καθεδρικό Ναό του Canterbury στην ομώνυμη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας.

Η εκδήλωση φέρει την ονομασία «Canterbury Rocks At Christmas» και θα λάβει χώρα στις 10 Δεκεμβρίου, με σκοπό την ενίσχυση συγκέντρωσης χρημάτων της οργάνωσης «The Canterbury Gift», που αφορά σε εργασίες ανακαίνισης του Ναού.

Κάτι αντίστοιχο είχε οργανωθεί και το 2010, όταν ο Ian Anderson παρουσίασε ένα Χριστουγεννιάτικο show με ειδικό προσκεκλημένο τον Greg Lake (King Crimson, Emerson, Lake & Palmer). Μάλιστα, η επιτυχία του περσινού show ήταν τέτοια, ώστε φέτος να λάβουν ανάλογες προσκλήσεις τόσο ο Dickinson, όσο και ο Hayward.

Εξηγώντας την επιλογή του να συμμετάσχει στην περσινή συναυλία, ο Ian Anderson μίλησε για τη σημαντικότητα της υποστήριξης του Ναού. «Αν η γενιά μας και οι μελλοντικές γενιές δεν το κάνουν, τότε θα χαθεί. Υπάρχει ένας παραλληλισμός που αφορά στη διατήρηση των σπουδαίων μας κτιρίων και στο γενικότερο αίσθημα της διατήρησης του κόσμου μας. Χρειαζόμαστε τεράστια αλλαγή σκέψης σχετικά με τη διαχείριση του πλανήτη μας και αυτό περιλαμβάνει τόσο το φυσικό, όσο και τον ανθρωπογενή πλούτο».

«Ο Καθεδρικός του Canterbury αποτελεί ένα μέρος ζωής σήμερα. Όμως επίσης είναι ένα μέρος για το μέλλον και, είτε είναι κάποιος Χριστιανός, είτε όχι, είναι ένα μέρος που πρέπει να διατηρήσουμε για πάντα κοντά στις καρδιές μας».
  • SHARE
  • TWEET