Ο John Frusciante διαθέτει δωρεάν πολλά νέα τραγούδια

«Όταν κάποιος κυκλοφορεί μουσική μέσω δισκογραφικής, την πουλάει, δεν την προσφέρει. Η Τέχνη έχει να κάνει με την προσφορά»

25/11/2015 @ 14:45
Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα μέσα στον χρόνο στο Χ Electronic Beats, ο πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers, John Frusciante, υπονόησε ότι δεν σκοπεύει πλέον να κυκλοφορεί μουσική προς εμπορική εκμετάλλευση.

Τώρα, ο ίδιος ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του σε μία εκτεταμένη ανοιχτή επιστολή. Μαζί με αυτήν, προσφέρει δωρεάν μέσω των λογαριασμών του σε SoundCloud και Bandcamp πολλή -προηγουμένως αδημοσίευτη- μουσική.

«Προφανώς έχω κοινό» γράφει ο μουσικός, «και το γνωρίζω αυτό, όπως και αυτοί γνωρίζουν ποιος είμαι και ποιοι είναι. Όταν είπα ότι δεν έχω κοινό, εννοούσα με την μεταφορική έννοια που έχω στο μυαλό μου όταν δημιουργώ. Δεν απευθύνομαι σε κάποιον με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όταν γράφω μουσική πλέον».

Ανάμεσα στο πραγματικά ογκώδες υλικό που πόσταρε ο Frusciante στους δύο λογαριασμούς του, θα βρείτε και την δική του εκδοχή του "Fight For Love" από την ταινία "Casa De Mi Padre", που ηχογραφήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 με τον Omar Rodriguez-Lopez, μία συλλογή από έξι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν σε τετρακάναλη κασέτα το 2010 και το 20λεπτο sample "Sect In Sgt".

Για την δωρεάν διάθεση της μουσικής του, ο καλλιτέχνης αναφέρει: «Όταν κάποιος κυκλοφορεί μουσική μέσω δισκογραφικής, αυτοί την πωλούν, δεν την προσφέρουν. Η Tέχνη έχει να κάνει με την προσφορά. Αν τραγουδήσω ένα τραγούδι στην φίλη μου, πάει από μένα σε αυτήν, χωρίς κόστος. Αυτό είναι η προσφορά».

Ο Frusciante υπόσχεται ότι θα διαθέσει δωρεάν και άλλη μουσική σύντομα.

Ακούστε εδώ το "Fight For Love" και τα υπόλοιπα τραγούδια εδώ.
  • SHARE
  • TWEET