Οι Nightwish δίνουν το όνομά τους σε νέο είδος καβουριών

Η τιμητική για την μπάντα, επιστημονική ονομασία, σχετίζεται με το concept του "Endless Forms Most Beautiful"

13/07/2020 @ 12:09

Οι Adiël A. Klompmaker, Natalia Starzyk, René H. B. Fraaije, και Günter Schweigert, προχώρησαν πρόσφατα σε μια επιστημονική δημοσίευση μέσω του σχετικού περιοδικού Palaeontologia Electronica.

Στην δημοσίευση αυτή, με όνομα "Systematics And Convergent Evolution Of Multiple Reef-Associated Jurassic And Cretaceous Crabs (Decapoda, Brachyura)", οι συγγραφείς αναλύουν λεπτομερώς μια σειρά από νέα είδη καβουριών, όπου η ονομασία ενός από αυτά, βασίστηκε στους Nightwish.

Όπως ανακοίνωσε η μπάντα, μεταξύ άλλων:

«Ένα νέο είδος καβουριών, Tanidromites nightwishorum, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν μας και συγκεκριμένα με αφορμή το άλμπουμ μας "Endless Forms Most Beautiful", που βασιζόταν στην εξέλιξη της ζωής.

Το νέο αυτό είδος ανακαλύφθηκε στην ανατολική Αυστρία και έζησε στην ύστερη Ιουρασική Περίοδο, πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια. Αν και εκείνη την περίοδο κυριαρχούσαν οι δεινόσαυροι, μεγάλο μέρος της Ευρώπης καλυπτόταν από μια ρηχή ζεστή θάλασσα γεμάτη ζωή. Το Tanidromites nightwishorum ανακαλύφθηκε σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο γεμάτο απολιθώματα.

Ευχαριστούμε τον Δρ. Adiel A. Klompmaker και τους συνεργάτες του για αυτή την τεράστια τιμή».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστημονική δημοσίευση εδώ.

Οι Nightwish, για να γιορτάσουν την ονομασία του είδους, έδωσαν στη δημοσιότητα το video από το "The Greatest Show On Earth" ζωντανά από το Wembley Arena το 2015, όπου ο Richard Dawkins είχε συνοδεύσει την μπάντα επί σκηνής.

Ο τελευταίος δίσκος των Nightwish, ονόματι "Human || Nature" κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες.

  • SHARE
  • TWEET