Νεό live album και DVD από τους Oasis

Πλάνα για επανένωση ή μία ακόμη κυκλοφορία;

23/02/2015 @ 21:57
Σύμφωνα με δήλωση του Noel Gallagher στο γερμανικό περιοδικό Event, οι Oasis σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν νέο live album και DVD βασισμένα στις δύο ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας στο Knebworth House το μακρινό πλέον καλοκαίρι του 1996.

Όταν ο Noel ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο ντοκιμαντέρ στα πλάνα του, τότε αυτός απάντησε:

«Ω, ναι! Μιας και θα έχουν περάσει 20 χρόνια από τις εμφανίσεις μας στο Knebworth το 2016. Και επειδή είμαστε ένα μάτσο τρελαμένοι, ξεχάσαμε τελείως ότι είχαμε τραβήξει το όλο πράγμα με καμιά εικοσαριά κάμερες και πολλά στιγμιότυπα του φεστιβάλ. Όπως θαυμαστές να καταφτάνουν, σκηνές από τα παρασκήνια, συνεντεύξεις και πτήσεις πάνω από την περιοχή. Όλα αυτά έμειναν ακυκλοφόρητα, δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο.»

Οι Oasis έπαιξαν για πάνω από 250.000 κόσμο συνολικά τις δύο μέρες που εμφανίστηκαν ως headliners και ο τότε κιθαρίστας της μπάντας από το Μάντσεστερ, Paul 'Bonehead' Arthurs, έχει παραδεχτεί ότι «αυτό ήταν ένα καλό σημείο να τα παρατήσουν», μιας και θεωρεί τις δύο αυτές συναυλίες ως το απόγειο της καριέρας τους. Το ίδιο και ο Noel, που συνεχίζει:

«Αποφασίσαμε ότι το 2016 είναι μια καλή χρονιά να γίνει κάτι τέτοιο (σ.σ. η πρώτη κυκλοφορία του υλικού) μιας και το Knebworth ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας μας. Η εικοστή επέτειος από τότε είναι μια καλή ευκαιρία να πούμε την ιστορία των Oasis και να το αφήσουμε εκεί.».

Δεν ξέρουμε αν αυτές οι «επετειακές» κυκλοφορίες –παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του Noel για το αντίθετο- προοιωνίζουν μία μελλοντική επανένωση της μεγάλης μπάντας της βρετανικής rock σκηνής, ξέρουμε όμως τους πολλά εκατομμύρια λόγους που θα οδηγούσαν σε αυτήν και μπορείτε να τους μάθετε εδώ.

  • SHARE
  • TWEET