Ντοκιμαντέρ για την επανένωση των Oasis από τον δημιουργό του "Peaky Blinders"

O Steven Knight θα καταγράψει τις ιστορικές επερχόμενες συναυλίες του βρετανικού σχήματος

14/03/2025 @ 11:23

Οι πολυαναμενόμενες συναυλίες των επανενωμένων Oasis θα εκκινήσουν τον Ιούλιο του 2025 και το σχήμα ανακοίνωσε πως θα αποτελέσουν βάση για ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ.

Συγκεκριμένα, επικεφαλής του project θα είναι ο δημιουργός του "Peaky Blinders", Steven Knight, με την σκηνοθεσία να αναλαμβάνουν οι Dylan Southern και Will Lovelace, υπεύθυνοι για το ντοκιμαντέρ για τους LCD Soundsystem, "Shut Up And Play The Hits", καθώς και το σπουδαίο "Meet Me In The Bathroom", με επίκεντρο την garage rock σκηνή της Νέας Υόρκης των αρχών των 00s.

H παραγωγή βρίσκεται ακόμη σε αρχικά στάδια, με την Sony να αναλαμβάνει τη διανομή και περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται στο μέλλον.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από διαρροές αποκαλύφθηκε το πλήρες lineup που θα συντροφεύσει τους αδελφούς Gallagher στην επιστροφή τους σκηνή.

Πρόκειται για τους Gem Archer (κιθαρίστας των Oasis από το 1999 έως το 2009 και τη διάλυσή τους, μέλος των Noel Gallagher’s High Flying Birds), Paul "Bonehead" Arthurs, αρχικός ρυθμικός κιθαρίστας της μπάντας, τον Andy Bell στο μπάσο, επίσης μέλος των Oasis για μια δεκαετία μαζί με τον Archer, καθώς και τον ντράμερ Joey Waronker, το μοναδικό "νέο" μέλος της σύνθεσης, ο οποίος έχει συνεργασθεί με τους Liam Gallagher & John Squire, Beck, R.E.M., Thom Yorke’s Atoms for Peace, και Roger Waters.

Υπενθυμίζεται πως οι Oasis ειναι υποψήφιοι για ένταξη στο Rock And Roll Hall Of Fame με την τάξη του 2025.

  • SHARE
  • TWEET