Nεκρός ο Rick Rosas, μπασίστας του Neil Young

Ο μουσικός ο οποίος έπαιζε από το 1987 με τον Young, πέθανε σε ηλικία 65 ετών

07/11/2014 @ 12:55
Η επαγγελματική αλλά και φιλική σχέση του Rick "the bass player" Rosas (όπως ήταν γνωστός) με τον μεγάλο Καναδό μουσικό, ξεκίνησε το 1987.

Μπήκε στην μπάντα του, που τότε ονομαζόταν The Bluenotes, και έκανε την αρχή παίζοντας στο δίσκο  "This Note's For You" του 1988, αλλά και στα "Eldorado EP" και "Freedom" την επόμενη χρονιά.

Το 2005 επανενώθηκε με τον Young για το "Prairie Wind" και το 2006 στο "Living With War". Από τότε συνέχισαν μαζί, σε συναυλίες και δίσκους, ενώ ήταν ο μπασίστας και στο σύντομο reunion των Buffalo Springfield ενώ το καλοκαίρι αντικατέστησε τον άρρωστο Billy Talbot στην περιοδεία των Crazy Horse.

Ο Neil Young, που ακόμα δεν έχει κάνει δήλωση, είχε πλέξει το εγκώμιο του Rick στην ταινία-συναυλία του 2007 "Neil Young Trunk Show", λέγοντας πως ο «Rosas μπορεί να παίξει οτιδήποτε»! Ο μπασίστας πλην του Young, είχε συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Ron Wood, Jerry Lee Lewis, Johnny Rivers, Etta James και Joe Walsh.

Ηδη στα social media, τα συλληπητήρια μουσικών, έχουν ξεκινήσει. Μεταξύ άλλων, φόρο τιμής απέτισαν οι Ralph Molina, ντράμερ των Crazy Horse, ο οποίος έγραψε πρώτος την τραγική είδηση. «Αντίο σε έναν αδελφό, φίλο και τζέντλεμαν». Για το πόσο καλός μουσικός και άνθρωπος ήταν, έγραψαν οι Clem Burke (Βlondie) η Vicki Peterson (Bangles),  Shonna Tucker (Drive-By Truckers) κ.ά.
  • SHARE
  • TWEET