Αλλαγή χώρου για τη συναυλία των Moderat

Θα εμφανιστούν στις 12 Νοεμβρίου στο Gazi Music Hall

26/10/2016 @ 11:39

Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης - τα εισιτήρια για το Fuzz Live Music Club έχουν ήδη εξαντληθεί, σχεδόν 20 ημέρες πριν από το show - η συναυλία των Moderat μεταφέρεται στο Gazi Music Hall (Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Μετρό «Κεραμεικός»).

Όσα εισιτήρια έχουν ήδη διατεθεί ισχύουν κανονικά. Η προπώληση συνεχίζεται, προφανώς μέχρι να εξαντληθούν και τα εναπομείναντα για το, όπως αποδεικνύεται, μεγαλύτερο clubshow της σεζόν.

Διάθεση, προς 33 ευρώ (το ένα) και 60 ευρώ (τα δύο): τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και το Viva.gr.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Moderat + opening act (t.b.a.)

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, Gazi Music Hall (Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Μετρό “Κεραμεικός”).

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00.

Οι Moderat, ένα από τα κορυφαία σχήματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής (και όχι μόνο), φέρνουν το εκπληκτικό full live stage show τους στην Αθήνα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο Gazi Music Hall! Το τρίο από το Βερολίνο θα παρουσιάσει ένα μοναδικό show, όπου ήχος και φως θα δημιουργήσουν μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία που τη δεδομένη στιγμή τους έχει προσδώσει τον χαρακτηρισμό του “top electronic act” του πλανήτη.

Οι Moderat αποτελούν το project των Modeselektor (Gernot Gronsert, Sebastian Szary) και Αpparat (Sascha Ring), δύο εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της σκηνής του Bερολίνου την τελευταία δεκαπενταετία.

Το 2002, οι Sascha, Gernot και Sebastian συναντήθηκαν για πρώτη φορά, όταν ήδη ο Apparat και οι Modeselektor είχαν εδραιωθεί ως σημαντικά ονόματα στην πατρίδα τους, φέρνοντας την ανανέωση στην ήδη πανίσχυση club σκηνή της Γερμανικής Μητρόπολης.

Το ΕP "Auf Kostender Gesundheit" το 2003 ήταν απλά η σπίθα της... φωτιάς που ακολούθησε το 2009 με το ντεμπούτο τους. Ενδιάμεσα, oι Modeselektor αποθεώνονται με το "Hello, Mom!" από τον Thom Yorke και τον υπόλοιπο πλανήτη. Ο frontman των Radiohead θα κάνει και φωνητικά στο "The White Flash", το οποίο περιέχεται στο δεύτερο δίσκο τους, "Happy Birthday" (2007). Όπως έχουν πει και οι ίδιοι (και μάλλον όχι για πλάκα...) ο “Thom δανείζεται από εμάς, και όχι το αντίθετο”.

Παρόμοια πορεία είχε και ο Apparat. Ο τρίτος δίσκος του, "Walls” (2007), έχει καθολική αναγνώριση και πλέον τα δύο αυτά ονόματα αναφέρονται ως η επιτομή του ήχου του Βερολίνου. Περιοδεύουν -και οι δύο - με τους Radiohead και το 2008 αποφασίζουν να ετοιμάσουν τον πρώτο δίσκο τους.

Το "Moderat" (2009) είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών καλλιτεχνών με ήδη επιτυχημένες καριέρες που δεν είχαν καν φτάσει στην κορύφωσή τους. Κόντρα στον κανόνα που θέλει τις συνεργασίες να έρχονται στη δύση μιας πορείας, οι Moderat ένωσαν τα δημιουργικά τους ζενίθ για να φτιάξουν ένα ακόμα. Τα πανίσχυρα μπάσα και οι ευαίσθητες pop μελωδίες είναι εδώ και μια νέα κορυφή στη σκηνή της electronica πατήθηκε. 'Ενας γάμος προορισμένος για μεγαλεία, όπως γράφτηκε, και που απλά προέβλεψε το μέλλον.

Το "Moderat II" (2013) ισχυροποίησε τη θέση τους ως ένα από τα ευφυέστερα projects στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Στo φετινό "Moderat III" , το τρίο δημιουργεί πλέον μακριά από κάθε επιρροή, δημιουργώντας ηχοτοπία παίρνοντας ρίσκα και μένοντας μακριά από κλισέ. Πρόκειται για το εγκεφαλικό αποκορύφωμα του οράματός τους,μία δουλειά που τους φέρνει να κινούνται σε μία underground ηλεκτρονική ατμόσφαιρα που αναζητά μόνιμα τα όρια της pop.

To album ηχογραφήθηκε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι Moderat ανέκαμπταν, μετά από την τρέλα μίας παγκόσμιας περιοδείας. Πρόκειται για το ωριμότερο βήμα της μέχρι τώρα καριέρας τους, σε κάθε επίπεδο. Στιχουργικά, ο Apparat προσφέρει μία αφιλτράριστη εικόνα της προσωπικής του οπτικής πάνω στο ταξίδι που αποκαλούμε ζωή. Την ίδια στιγμή, οι Modeselector αναπτύσσουν μία εθιστική ενέργεια με το μοναδικό ρυθμικό τους υπόβαθρο. 

Στον κινηματογράφο συνηθίζεται να λέγεται πως οι αντιφάσεις δημιουργούν ρεαλιστικούς χαρακτήρες και στη μουσική των Moderat θα βρείτε πολλές:  διασκέδαση και προβληματισμός, έκσταση και μελαγχολία. Και όλα αυτά, μέσα στη φρενίτιδα των strobe lights.

Οι Moderat δεν θα σας κάνουν μόνο να ιδρώσετε από τον χορό. Θα μπορούσαν να φέρουν ακόμα κι ένα δάκρυ στα μάτια σας.

Έγραψαν για τους Moderat:

«Δεκατρία χρόνια μετά, η τριλογία κλείνει με την συναισθηματική ενέργεια των Moderat να διαλύει κάθε techno προέλευσης ήχο, σε μια κρυστάλλινη ηλεκτρονική soul, πάντα εκεί, κάθε στιγμή.» / Pitchfork

«Aυτό που κάνει τους κάνει πραγματικά τους Moderat μοναδικούς είναι η δυσκολία να διακρίνει κανείς τι ακριβώς στοιχεία έφερε στο τραπέζι ο κάθε ένας από τους τρεις.» / BBC

«To "III" είναι ένα επίμονο και συμπαγές αριστούργημα. Το επιστέγασμα της προσπάθειας τριών ανθρώπων, που τους πήρε σχεδόν δέκα χρόνια για να τελειοποιήσουν.» / Clashmusic.com

«Το "Reminder" των Moderat, είναι δυναμικό, ξεκινώντας μινιμαλιστικά με tribal κρουστά για να χτίσουν ένα μεγαλειώδες και την ίδια στιγμή ατμοσφαιρικό ρεφρέν.» / Rolling Stone

moderat.fm
facebook.com/moderat.band
twitter.com/ModeratOfficial
instagram.com/moderat_band

Moderat

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET