Μέλη των Pink Floyd και Radiohead κατά της απαγόρευσης μουσικών οργάνων στις βρετανικές φυλακές

Υπογράφουν ανοικτή επιστολή υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων

30/04/2014 @ 14:02
Ο θρυλικός κιθαρίστας των Pink Floyd, David Gilmour, ο πρώην κιθαρίστας των Smiths, Johnny Marr, ο Seasick Steve, καθώς και οι Ed O'Brien και Philip Selway των Radiohead υπογράφουν ανοικτή επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα The Guardian, σε μια προσπάθεια να αρθεί η απαγόρευση χρήσης συγκεκριμένων μουσικών οργάνων στις βρετανικές φυλακές.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον τραγουδοποιό Billy Bragg, ο οποίος ίδρυσε το 2007 την ανεξάρτητη πρωτοβουλία Jail Guitar Doors, με σκοπό να προμηθεύσει τους κρατούμενους των βρετανικών φυλακών με μουσικά όργανα.

Η επιστολή στρέφεται εναντίον της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης να απαγορεύσει στις φυλακές τις κιθάρες που διαθέτουν μεταλλικές χορδές (παρότι επιτρέπεται η χρήση εκείνων με πλαστικές χορδές, η διαφορά για έναν μουσικό είναι σημαντική).

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται στο γεγονός ότι από το περασμένο φθινόπωρο που ισχύει ο περιορισμός, οι αυτοκτονίες κρατουμένων έχουν αυξηθεί δραματικά, με τους μουσικούς να πιστεύουν πως τα δύο τινά συνδέονται άμεσα.

Την επιστολή υπογράφουν ακόμη οι Speech Debelle, Richard Hawley, Scroobius Pip, Guy Garvey (frontman των Elbow), The Farm και Sam Duckworth.
  • SHARE
  • TWEET