Μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τους Sepultura

07/04/2010 @ 02:31
Οι Sepultura δεσμεύτηκαν να εξουδετερώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, η οποία ξεκίνησε στις 3 Απριλίου.



Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου του Sao Paulo για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι εκπομπές της μπάντας σε διοξείδιο του άνθρακα φτάνουν τους 400 τόνους σε μια φυσιολογικής έκτασης περιοδεία. «Όταν μάθαμε ότι παράγουμε τόση μόλυνση σαν συγκρότημα, φοβηθήκαμε», λέει ο κιθαρίστας Andreas Kisser.

«Για πολλά χρόνια σκεφτόμασταν να ελαχιστοποιήσουμε τις εκπομπές μας, αλλά ήταν αδύνατο. Σήμερα φαντάζει τόσο εφικτό όσο και απαραίτητο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε πρωτοπόροι στην Βραζιλία, και ελπίζουμε η στάση μας να εμπνεύσει κι άλλους καλλιτέχνες να κάνουν το ίδιο».

Μία ακόμα πρωτοβουλία είναι η παραγωγή t-shirts κατασκευασμένων από ίνες πολυεστέρα, τα οποία θα πουληθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της ευρωπαϊκής περιοδείας των Seps, μέσω του επίσημου fan club της μπάντας, αλλά και από εξειδικευμένα καταστήματα.

Επιπλέον, το προαναφερθέν ινστιτούτο θα μεσολαβήσει για να φυτευτούν 5.000 δέντρα στην Βραζιλία, για λογαριασμό των Sepultura, μεταξύ των οποίων τριανταφυλλιές, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διαφόρων οργάνων, και brazilwood, δέντρα που αποτελούν το κύριο υλικό για την κατασκευή του δοξαριού του βιολιού.
  • SHARE
  • TWEET