Mayday 2004

22/04/2004 @ 06:09
"Κάποιοι λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Δεν ξέρω αν αυτό ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις, πάντως μια καλή, δυναμική κι έντονη αρχή είναι ό,τι πρέπει για την επιτυχία. Αυτή η αρχή ως πυρήνα της έχει την όρεξη, τη διάθεση και... μια «ιδέα»". Πριν απο ένα χρόνο καταγράφηκαν τα παραπάνω λόγια... Με την βοήθεια του καιρού, αυτών που επέλεξαν να περάσουν την μέρα τους μαζί μας, των χορηγών που χωρίς αυτούς το πιθανότερο θα ήταν να μην γίνει καν η σκέψη για μια τέτοιου μεγέθους διοργάνωση και όλων αυτών που βοήθησαν και έτρεξαν για να λάβει μέρος το «Mayday», είμαστε πάλι εδώ δυνατοί και ορεξάτοι για κάτι καλύτερο, κάτι που θα εκφράζει τους περισσότερους απο εμάς. Φέτος αυτήν την περίοδο δεν ζούμε, ευτυχώς, μέσα απο τις τηλεοράσεις μας το σήριαλ του απαρράδεκτου πολέμου στην Μέση Ανατολή, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα βλέπουμε την κληρονομιά που μας άφησε και τα σύννεφα της αναταραχής να συγκεντρώνονται επικίνδυνα.

Το μήνυμα μας είναι σαφές και ούτως ή άλλως περνάει με το καλημέρα αφού η ονομασία του είναι «Mayday» (σήμα κινδύνου) αλλά και ως άκουσμα «Πρωτομαγιά», αφού θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο 1η Μαΐου.

Μία άλλη πρόταση για τα τοπικά δρώμενα, λοιπόν, χωρίς σημαίες και χρώματα, ελέω Πρωτομαγιάς, από το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς και την επόμενη μέρα Κυριακή 2 Μαϊου. Η παγίοση ενός τέτοιου θεσμού, για τα πολιτιστικά συμβάντα της περιοχής μας δεν είναι εύκολο πράγμα και φυσικά η συμμετοχή του κόσμου είναι το Α και το Ω.

Επιθυμώντας να εξωτερικεύσουμε τη δική μας θέση σε όλα αυτά, με το δικό μας τρόπο, γεννήθηκε η ιδέα ενός φεστιβάλ. Μιας στάσης θετικής απέναντι στην άρνηση. Η θετική στάση του καθενός μας, άλλωστε, μπορεί να μην επιλύσει όλα τα προβλήματά, αλλά θα ενοχλήσει τόσους ανθρώπους, που αξίζει τον κόπο.

Στους πρόποδες, λοιπόν, του Ολύμπου, δίπλα στις ακτές του Θερμαϊκού, μακριά από την πολύ βαβούρα, 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας Κατερίνη, και τρία χιλιόμετρα από το αρχαίο Δίον, σε έναν καινούριο, σχετικά, χώρο, στο Βαρικό Λιτοχώρου, θα λάβει μέρος το 1ο Φεστιβάλ Ανοιχτού Χώρου, με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από τα μέρη μας και όχι μόνο. Σάββατο 1 Μαϊου τα συγκροτήματα «Accra Minoa», «X Girlfriends», «Clerks», «NME» «Bloody Mary», «Ταξιδιώτες» + guests θα βοηθήσουν ώστε οι ιδέες, οι απόψεις και όλα αυτά που κάνουν τον καθένα μας ενεργό μέλος της σημερινής κοινωνίας να βρουν την ευκαιρία να «περάσουν» και να εκδηλωθούν με τον ιδιαίτερο τρόπο καθενός.

Κυριακή 2 Μαϊου οι «Paranaoue» κρουστά Βραζιλιάνικη Capoeira, Dj Angel TimeWarp σε ενα Live performance & Dj Set παρουσίαση του LP "Time in Waves " (Synergetic Recs) σε ένα live με nu ambient grooves, αλλα και σε μια nu jazz/dub ατμόσφαιρα. Και ο Dj Constadino from Funk Universe Records με funky, disco, jazz, tribal House ρυθμούς.

Ο χώρος φιλικός με αρκετές «γωνίες» αλλά και ανέσεις. Είναι ο live open stage υπαίθριος χώρος ενός Restau-Bar, με το όνομα Vinos Piccante, χώρος μεσογειακός με ethnic στοιχεία, πολυχώρος εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας.

Άλλωστε, το ζήτημα δεν είναι τόσο ποια στοιχεία της καθημερινότητας τέλειωσαν, αλλά με τι τα αντικαθιστούμε...

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET