Ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις οι Aerosmith... χωρίς τον Joe Perry / Άνοδος στις πωλήσεις τραγουδιών τους λόγω "American Idol"

31/01/2011 @ 10:04
Σύμφωνα με τον επί χρόνια συνεργάτη, συνθέτη και παραγωγό των Aerosmith, Marti Frederiksen, τα μέλη του συγκροτήματος (πλην ενός) βρέθηκαν πρόσφατα στο studio του, γράφοντας νέα κομμάτια, ηχογραφώντας και τζαμάροντας.

Ο Steven Tyler, o Brad Whitford, o Tom Hamilton και ο Joey Kramer ηχογράφησαν τέσσερα κομμάτια για το αναμενόμενο εδώ και δέκα χρόνια διάδοχο του "Just Push Play".

«Ήταν πολύ καλά, τέλεια! Παίξαμε κομμάτια, riff, κάναμε πλάκες, γελάσαμε και δουλέψαμε όλες τις μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Προσπαθούμε να κινηθούμε γρήγορα, χωρίς να ολοκληρώνουμε αναγκαστικά τα κομμάτια, έτσι ώστε να έχουμε αρκετό υλικό για να διαλέξουμε αργότερα», τόνισε ο Frederiksen.

Όσο για τον κιθαρίστα Joe Perry; Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσε να λάβει μέρος στα sessions. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τον Frederiksen, έλειψε πολύ από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας...

Την ίδια ώρα, η συμμετοχή του Steven Tyler στην κριτική επιτροπή του "American Idol" φαίνεται να έχει οδηγήσει σε απότομη αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος. Στα αμερικανικά charts του iTunes, το "I Don't Want To Miss A Thing" βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 19η θέση, το "Dream On" στην 61η, ενώ η συλλογή "Big Ones" του 1994 στην 25η.
  • SHARE
  • TWEET