Κινούμενο εξώφυλλο δίσκου από την Bjork

Το θέμα του αποτελεί πλάνο νέου video

17/03/2015 @ 03:44
Με την «φυσική» έκδοση του νέου της album, "Vulnicura", να είναι προ των πυλών –η ηλεκτρονική προηγήθηκε αρκετά, αφού ο δίσκος έγινε διαθέσιμος στο iTunes μόλις μία εβδομάδα μετά την αναγγελία της ύπαρξής του, τον Ιανουάριο- η Björk έβγαλε στη δημοσιότητα αυτό που η ίδια ονόμασε «κινούμενο εξώφυλλο δίσκου».

Το video συνοδεύεται από το νέο τραγούδι της, "Family", και είναι ακόμα ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τον εικαστικό και κινηματογραφιστή Andrew Thomas Huang, από το Los Angeles, με τον οποίο είχε δουλέψει και για το εξαιρετικό "Black Lake" της πρόσφατης αναδρομικής έκθεσης για την ίδια και την καριέρα της, που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ).

Το διάρκειας δυόμιση λεπτών video στηρίζεται στην τελευταία «εμμονή» της εκκεντρικής τραγουδοποιού με την ιδέα της αναγέννησης και ανοίγει μία πετρελαιοειδής, ρέουσα ουσία -ίσως και υδράργυρος ή λιωμένο μέταλλο- που εν τέλει σχηματίζει μία γυναικεία φιγούρα, ριγμένη σε έναν βράχο μιας Ισλανδικής εξοχής. Η φιγούρα παίρνει τη μορφή της Björk, που ράβει την καρδιά της (συνέχεια του βασικού θέματος του "Black Lake") και ανθίζει μαζί με την έλευση της Άνοιξης. Η τελευταία σκηνή παραπέμπει στην αισθητική της ψηφιακής έκδοσης του "Vulnicura". Πλάνο από αυτό το video αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ως εξώφυλλο για τον δίσκο, που θα βρεθεί στα ράφια των δισκοπωλείων στις 23 Μαρτίου.

Όλα αυτά μπορεί να δείχνουν παράξενα, όμως εξηγούνται για την ίδια αυτοβιογραφικά, αν θυμηθεί κανείς τις δοκιμασίες που πέρασε η καλλιτέχνις τους τελευταίους μήνες, με τον χωρισμό από τον για πολλά χρόνια σύντροφό της Matthew Barney, αλλά και την ανάρρωση από επέμβαση στον λαιμό.

Δείτε το trailer για το "Black Lake" εδώ και το «εξώφυλλο εν κινήσει» εδώ.

A plan from Bjork's new video
  • SHARE
  • TWEET