International Jazz Day: Το ζεύγος Obama οικοδεσπότες της φετινής μεγάλης γιορτής της jazz

Η Παγκόσμια Ημέρα της Jazz θα εορτασθεί φέτος στον Λευκό Οίκο!

31/03/2016 @ 09:09

Πολλοί, καταξιωμένοι ή ανερχόμενοι, καλλιτέχνες θα παρευρεθούν στον μεγάλο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Jazz, που το 2016 θα λάβει χώρα στον Λευκό Οίκο. Η σπουδαία μουσική βραδιά, με οικοδεσπότες τον ίδιο τον Barack Obama και την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, θα μεταδοθεί ως μονόωρη ειδική εκπομπή από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC στις 30 Απριλίου.

Στο event θα συμμετέχουν με τις ερμηνείες τους οι Herbie Hancock, Aretha Franklin, Esperanza Spalding, Buddy Guy, Sting, Chick Corea, Wayne Shorter, Robert Glasper, Hugh Masekela, Al Jarreau, Pat Metheny, John McLaughlin και πολλοί άλλοι.

Το μουσικόφιλο Προεδρικό ζεύγος σκοπεύει να διοργανώσει μία συναυλία «που θα σπάσει τα ταμεία» στις 29 Απριλίου, αλλά και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και υπηρεσίες κοινής ωφελείας σε κάθε πολιτεία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, εκτός Αμερικής, σύμφωνα και με δηλώσεις του Tom Carter, Προέδρου του Ινστιτούτου Jazz "Thelonious Monk".

Τους εορτασμούς χρηματοδοτούν το Ινστιτούτο και η UNESCO. Άλλες πόλεις που έχουν φιλοξενήσει το event είναι η Κωνσταντινούπολη, το 2013, η Οζάκα της Ιαπωνίας, το 2014, και, πέρυσι, το Παρίσι.

  • SHARE
  • TWEET