Ian Anderson plays orchestral Jethro Tull

12/07/2004 @ 06:22
Ο θρυλικός τραγουδιστής / συνθέτης των Jethro Tull, Ian Anderson επιστρέφει για δύο παραστάσεις στην Ελλάδα με ένα νέο μοναδικό project ‘Ian Anderson plays orchestral Jethro Tull’. Ο Ian Anderson θα εμφανιστεί στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου και στην Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτεμβρίου - και τις δύο ημερομηνίες θα τον συνοδέψει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του John O’ Hara. Eίναι η πρώτη φορά που ο Ian Anderson παρουσιάζει το νέο, εκπληκτικό ορχηστρικό του prοject στην Ελλάδα. Ενα μήνα αργότερα ο αρχηγός των Jethro Tull θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα στον ιστορικής σημασίας συναυλιακό χώρο Olympia στο Παρίσι.

Στην παράσταση ‘Ian Αnderson plays Orchestral Jethro Tull’, οι ενορχηστρώσεις αποκτούν νέα πνοή μέσα από τον συνδιασμό της συμφωνικής ορχήστρας με μια φολκ-ροκ μπάντα που μοιράζεται την σκηνή μαζί με τον μεγάλο μουσικό.

Η σύμπραξη αυτή, δημιουργεί μία διαφορετική νέα μουσική καινοτομία.

Το πρόγραμμα κυρίως περιλαμβάνει υλικό των Jethro Tull, καθώς επίσης και κομμάτια από τα σόλο album του Ian Anderson.

Στην διάρκεια της παράστασης οι εντάσεις διαβαθμίζονται και μέσα σε ένα έντονα συγκινησιακό πεδίο, οι ενορχηστρώσεις αποκτούν πλήθος διακυμάνσεων. Τα πιo απίθανα ηχοχρώματα ξεδιπλώνονται μπροστά στο κοινό. Ο θεατής γίνεται κοινωνός μιας μουσικής μυσταγωγίας που τον ταξιδεύει από την απλή χρήση ακουστικών μερών μέχρι την ολοκληρωτική εκρηκτική συμμετοχή όλων μαζί των μερών μουσικών, ορχήστρας και μπάντας, με πρωτοστάτη τον κορυφαίο Ian Anderson.

Μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Λυκαβηττού - Αθήνα

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου
ΛΘ ΔΗΜΗΤΡΙΑ
Δημος θεσσαλονικης Αντιδημαρχια Πολιτισμου
Θέατρο Γης - Θεσσαλονίκη
Βιογραφικό

O Ian Anderson είναι γνωστός στον κόσμο της ΡΟΚ κουλτούρας, σας η φωνή και το φλάουτο των θρυλικών Jethro Tull. Φέτος γορτάζει 41 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο Ian γεννήθηκε το 1947 στο Dunfermline, Fife στην Σκωτία. Τα πρώτα σχολικά του χρόνια τα πέρασε στο Εδιμβούργο, αλλά σύντομα η οικογένεια του εγακταστάθηκε στο Blackpool, στην Βόρεια Αγγλία το 1959. Πριν αποφασίσει να στραφεί στον κόσμο της μουσικής, παρακολούθησε μαθήματα στην σχολή Καλών Τεχνών.

Οι Tull γεννήθηκαν το 1968 από την συγχώνευση δύο blues local σχημάτων, των John Evan Band και McGregor's Engine. Μέχρι σήμερα οι Jethro Tull έχουν κυκλοφορήσει 30 albums και έχουν πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα. Η αποδοχή τους είναι μαζική από την πρώτη βραδιά που εμφανίστηκαν στο ιστορικό Marquee club του Λονδίνου ως σήμερα. Μεσα σε τρεις δεκαετίες, έχουν δώσει πάνω από 2500 κονσέρτα σε 40 χώρες . Με ένα μέσο όρο 100 live κάθε χρόνο, ανανεώνουν συνεχώς την σχέση τους με το κοινό τους, αποκτώντας συνεχώς και νέους φανατικούς φίλους.

Αναγνωρισμένος παγκοσμίως, ως ο μουσικός που σύστησε στο ροκ κοινό το φλάουτο ο Anderson κρατά το σκήπτρο του βασιλιά στο είδος, χωρίς να έχει παραγκωνισθεί ούτε μια στιγμή από νεώτερους μιμητές του. Ο Ian είναι επίσης υπεύθυνος και για τις άλλες «ακουστικές» και "ethnic" πινελιές τις τόσο αναγνωρίσιμες στην μουσική των Tull.

O Ian Anderson μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει τέσσερα solo albums με διαφορετικό προσανατολισμό το καθένα: Η αρχή έγινε το 1983's με το eclectic-electric "Walk Into Light". Ακολούθησε το instrumental "Divinities" για το Classical Music Division της EMI το 1995, το οποίο έφτασε το νούμερο ΕΝΑ στο ανάλογο Billboard chart και τα ηχογραφημένα πιο πρόσφατα "The Secret Language of Birds", που κυκλοφορησε το 2000 και "Rupi's Dance" το 2003, ακουστικές συλογές και τα δύο.

Το 2002, οι Jethro Tull κυκλοφόρησαν το "LIVING WITH THE PAST" με αποσπάσματα απο live τους σε DVD και CD. Το 2003, ο Ian A. κυκλοφόρησε το τρίτο solo album του RUPI'S DANCE, ενώ παράλληλα ο Martin Barre κυκλοφορούσε το STAGE LEFT και οι Tull το Χριστουγεννιάτικο: THE JETHRO TULL CHRISTMAS ALBUM.

Re-masters of the entire Tull catalogue are being released, dusted down and spruced up. Hear that tambourine again... the breath behind the flute... the pick on string and the stick on skin.

Ο Ian Anderson ζει σε μια φάρμα στην Νοτιοδυτική Αγγλία, μαζί με την αιώνια σύντροφο του Shonia, σύντροφο «στην ζωή και στο έγκλημα», καθώς από τα χέραι της περνάνε πολλές υποθέσεις του Ian και των Tull. Στην φάρμα αυτή στεγάζονται τα γραφεία τους και ένα recording studio. Τα δυο τους παιδία, «έπεσαν κάτω από την μηλιά» ακολουθώντας κι αυτά καριέρα στον κόσμο της βιομηχανίας του θεάματος .

Δηλώνει ότι θα παραμείνει ενεργός για πολλά χρόνια ακόμη.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET