Η σύλληψη του Phil Rudd βοήθησε εμπορικά τους AC/DC

Το Billboard δίνει στη δημοσιότητα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις του "Dirty Deeds Done Dirt Cheap"

15/11/2014 @ 10:55
Σύμφωνα με το Billboard.com, έπειτα από την κατηγορία του drummer των AC/DC, Phil Rudd, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, το κλασικό single της μπάντας από το 1976 "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" παρουσίασε μια σημαντική αύξηση στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Nielsen Soundscan, το εν λόγω singe πούλησε 2,000 ψηφιακά αντίτυπα την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάζοντας αύξηση 21%.

Ο drummer των AC/DC, συνελήφθη και οδηγήθηκε σε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας την προηγούμενη εβδομάδα, κατηγορούμενος ότι προσέλαβε εκτελεστή για να δολοφονήσει δύο ανθρώπους τον Σεπτέμβριο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Rudd, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Phil Witschke, σε εφόδο που έγινε στο σπίτι του, στην πόλη Ταουράνγκα της Νέας Ζηλανδίας, νωρίς σήμερα το πρωί, ύστερα από πληροφορία που έλαβε από κάποιον πολίτη.

Ο 60χρονος κατηγορείται για απειλή κατά της ζωής τρίτων και για κατοχή ναρκωτικών, κάνναβης και μεθαμφεταμίνης. Το 2010 καταδικάστηκε για κατοχή κάνναβης και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. 

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και κλήθηκε να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου στις 27 Νοεμβρίου.

Εν τέλει, κατέπεσε το κατηγορητήριο εναντίον του, γιατί ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νέας Ζηλανδίας δεν πείστηκε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν ή να οδηγούν σε ενδείξεις. Ο συνήγορος υπεράσπισης του μουσικού δήλωσε στα Μέσα πως «αυτό το κατηγορητήριο για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας ποτέ δεν θα μπορούσε να στηριχτεί. Η γνώμη του εισαγγελέα ήταν ότι οι κατηγορίες δεν μπορούν να στηριχτούν και αποσύρθηκαν μέσα σε 24 ώρες από την πρώτη εμφάνιση του κ. Rudd στο δικαστήριο».

  • SHARE
  • TWEET