Μουσική σκηνή όπου θα επιτρέπονται μόνο γυναίκες στο φετινό Glastonbury

Στο The Sisterhood θα έχουν πρόσβαση μόνο γυναίκες καθώς και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες

05/06/2016 @ 13:47

Δεν είναι λίγες οι φορές που διάσημες καλλιτέχνιδες έχουν καταφερθεί κατά του σεξισμού και των διακρίσεων βάσει φύλου στην παγκόσμια pop culture. Όπως αναφέρει το Consequence Of Sound, καλλιτέχνες από την Bjork μέχρι την Bethany Cosentino (Best Coast) φωνάζουν ότι αν παρατηρήσεις ενδελεχώς τα line up των φεστιβάλ γίνεται απόλυτα εμφανές. Αρκετή συζήτηση, μάλιστα, είχε προκαλέσει το φετινό Austin City Limits, που είχε μόνο μια γυναίκα-τραγουδίστρια ανάμεσα στα είκοσι πρώτα του ονόματα.

Με βάση τα παραπάνω, το Glastonbury Festival επιδιώκει να εξισορροπήσει τα πράγματα με την τελευταία του προσθήκη: Την πρώτη σκηνή από γυναίκες αποκλειστικά για γυναίκες. Το «επαναστατικό clubhouse» θα ονομάζεται The Sisterhood και θα προσφέρει έναν «intersectional, queer, trans and disability-inclusive» χώρο που θα είναι ανοιχτός σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες. Μάλιστα, οι μουσικοί καθώς και οι εργαζόμενοι (security, σερβιτόρες κτλ) θα είναι γυναίκες.

Οι διοργανωτές είπαν στο ΝΜΕ: «Οι παραγωγοί του The Sisterhood πιστεύουν πως οι χώροι αποκλειστικά για γυναίκες είναι απαραίτητοι σε έναν κόσμο που τον τρέχουν και είναι σχεδιασμένος για τα προνόμια αντρών. Η καταπίεση κατά των γυναικών συνεχίζεται σε πολλές μορφές ανα τον κόσμο σήμερα, σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια.»

  • SHARE
  • TWEET