Επιστήμονες συνέθεσαν το πιο χαλαρωτικό κομμάτι όλων των εποχών

Ακούστε το και δείτε τη λίστα με τα πιο χαλαρωτικά διάσημα κομμάτια

27/12/2015 @ 19:29

Ομάδα ηχοθεραπευτών ένωσε τις δυνάμεις της με μια βρετανική μπάντα που ονομάζεται Marconi Union για να μας προσφέρει αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν ως «το πιο χαλαρωτικό κομμάτι όλων των εποχών».

Το κομμάτι που προέκυψε ονομάζεται "Weightless", διαρκεί οχτώ λεπτά και στηρίζεται στην ταχύτητα 60 BPM, η οποία θεωρείται ιδανική για συγχρονισμό με την καρδιά και τα σήματα του εγκεφάλου. Σε αυτά, προστέθηκαν και οι ιδανικοί ηχοι ούτως ώστε να αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για χαλάρωση, ξεκούραση και ύπνο.

Μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι μέσω SoundCloud.

Η Lyz Cooper, ιδρυτικό μέλος του British Academy Of Sound Therapy, εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει το κομμάτι τόσο χαλαρωτικό:

«Καθώς το ακούς, η καρδιά σου σταδιακά συγχρονίζεται με τον ρυθμό. Είναι σημαντικό το ότι διαρκεί οχτώ λεπτά, διότι η καρδιά σου χρειάζεται πέντε λεπτά για αυτήν τη διαδικασία.

Η πτώση του ρυθμού των κτύπων της καρδιάς συνεπάγεται και πτώση της πίεσης του αίματος. Τα αρμονικά κενά μεταξύ της κάθε νότας διαλέχθηκαν έτσι ώστε να προκαλούν αισθήματα ευφορίας και άνεσης. Το ότι δεν υπάρχει μελωδία που επαναλαμβάνεται επιτρέπει στο μυαλό σου να σταματήσει εντελώς, γιατί δεν προσπαθεί να μαντέψει τι θα έρθει μετά.

Το τελευταίο στοιχείο είναι οι χαμηλοί ήχοι και οι βόμβοι, που μοιάζουν με βουδιστικές ψαλμωδίες. Αυτά καταφέρνουν να σε βάλουν σε μια κατάσταση έκστασης.»

Η ομάδα των ηχοθεραπευτών έφτιαξε και λίστα με τα δέκα πιο χαλαρωτικά κομμάτια:
 

1. Marconi Union - 'Weightless'
2. Airstream - 'Electra'
3. DJ Shah - 'Mellomaniac (Chill Out Mix)'
4. Enya - 'Watermark'
5. Coldplay - 'Strawberry Swing'
6. Barcelona - 'Please Don't Go'
7. All Saints - 'Pure Shores'
8. Adele - 'Someone Like You'
9. Mozart - 'Canzonetta Sull'aria'
10. Cafe Del Mar - 'We Can Fly'

  • SHARE
  • TWEET