Επετειακό live με ελεύθερη είσοδο για το Universe Studio

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου στο Six D.O.G.S.

13/09/2013 @ 10:51
Η Restless Wind ανακοινώνει:
5 Years Universe Studio Anniversary Celebration @ Six d.o.g.s.

Universe217 + Agnes Vein + Allochiria + Earth Of Distrust + DreamLongDead (Gig space)
Melentini + Keyser Söze + Until A Better Name (Project space)

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Yπάρχει ένα στούντιο ηχογραφήσεων... που δεν ξεκίνησε ως «επαγγελματικό» στούντιο. Δεν του έδωσαν κάποιο όνομα ποτέ και μέχρι σήμερα έχει ανύπαρκτη διαδικτυακή παρουσία. Υπάρχει όμως, και τρέχει από ανθρώπους που νοιάζονται, που ψάχνουν να βρουν λύσεις και όχι προβλήματα, και ελάχιστα ενδιαφέρονται για τη διαφήμιση του πράγματος.

Ξεκίνησε από την ανάγκη να στηθεί ένας χώρος για να φιλοξενεί τις πρόβες των Universe217. Στην συνέχεια, όμως, έγινε το σπίτι πολλών άλλων συγκροτημάτων που, εκ των πραγμάτων, δεν τα ένωνε τόσο η κοινή μουσική αισθητική αλλά η φιλία και η διάθεση για πειραματισμό και δημιουργική αλληλεπίδραση σε ένα χώρο γόνιμο, στο DIY πνεύμα των ημερών.

Εκεί γεννήθηκαν διάφορα projects που, ουκ ολίγες φορές, κατέληξαν σε ολοκληρωμένες κυκλοφορίες. Η ενέργεια αυτών των ανθρώπων αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη και όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετή για να συμβεί κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον που δεν μπλόκαρε σε, μουσικά, στεγανές αντιλήψεις. Πάνω από 20 video clip και live video projects, περισσότερες από 30 επίσημες κυκλοφορίες και παροχή εξοπλισμού backline / P.A. Ηχοληψία σε περισσότερες από 300 συναυλίες / events.

Στις 20 Σεπτέμβρη γιορτάζουμε τα 5 χρόνια παρουσίας μας, με 8 μπάντες εντελώς διαφορετικών καταβολών, αλλά με άμεση σχέση με τον χώρο των U217.

Επίσης, θα υπάρχει ειδικά εξοπλισμένος πάγκος με όλες τις κυκλοφορίες του στούντιο και λοιπό οπτικοακουστικό υλικό.

Line-up:

Universe217
Oι Universe217 δημιουργήθηκαν το 2007, έχουν κυκλοφορήσει 3 L.P και έχουν κάνει περισσότερες από 200 συναυλίες.
VIDEO

Agnes Vein
Δημιουργήθηκαν το 2001 στην Θεσσαλονίκη. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους E.P "...Of Chaos and Law" το 2004. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Duality" κυκλοφόρησε το 2010 από την V.industries και πήρε πολύ θετικές κριτικές από τον underground τύπο. Το 2013 κυκλοφόρησε το "Soulship", με επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Celtic Frost, οι Manilla Road, οι Electric Wizard κ.ά. Το Soulship ηχογραφήθηκε στην Θεσσαλονίκη στο «φορητό στούντιο» των U217.
VIDEO

Allochiria
Παίζουν μουσική επηρεασμένοι από τους πρωτεργάτες της post-metal σκηνής (Neurosis, Isis, Cult of Luna) και από τον ευρύτερο sludge/post-rock/psychedelic χώρο, ενώ παίρνουν ερεθίσματα από οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους και τους επηρεάζει. Ηχογραφούν τώρα τον πρώτο τους LP στο στούντιο.

facebook.com/Allochiriatheband

Earth Of Distrust
Oι Earth Of Distrust, είναι η πρώτη μπάντα που έπαιξε στο Live room του χώρου ποτέ, η πρώτη μπάντα που ηχογράφησε, πριν καν φτιαχτεί το control room, έχει συνυπάρξει πολλές φορές μαζί με τους u217 επί σκηνής, ενώ ο Δημήτρης έχει βρεθεί επανειλημμένα να τραγουδάει μαζί με τους U217.
VIDEO

DreamLongDead
«Primitive, monolithic doom/death metal with punk attitude» είναι ο τρόπος που περιγράφουν οι DreamLongDead τον ήχο τους. Ηχογράφησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "MadnessDeadGrave - Invocations Three To The ONES That Lurk At The Threshold" τον Απρίλη του 2012 στο στούντιο.
VIDEO

Μelentini
Η Melentini είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, οι οποίοι μετρούν δύο ψηφιακά άλμπουμ στο ενεργητικό τους και πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσειςσε πολιτιστικές και εικαστικές δράσεις, καθώς και μέλος της μουσικής οικογένειας των Universe 217, συμμετέχοντας στη δισκογραφία και τις συναυλίες τους με πιάνο / φωνή / τρομπέτα.
VIDEO

Keyser Söze
Οι Keyser Söze δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2010 όταν δύο μέλη των Flakes, μετά από βλάβη στους ενισχυτές τους, έχασαν το καθαρό κανάλι και βρήκαν έναν ντράμερ. Με όνομα δανεικό από μία αμφιλεγόμενη περσόνα και ήχο κλεμμένο από πολλούς άλλους, η μουσική τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μία «παρτούζα» μεταξύ των Sonic Youth και των Pixies, με τον David Grohl να παίρνει μάτι. Έχουν ηχογραφήσει αρκετά από τα κομμάτια τους στο στούντιο και έχουν κατεβάσει και δοκιμάσει όλα τα μηχανήματα από τα ράφια τους. Θα εμφανιστούν παίζοντας ακουστικό σετ με καλεσμένους, φίλους και δημιουργώντας πανικό.
VIDEO

Until A Better Name
Οι Until A better Name δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2009. Το 2010 συμμετείχαν στο Schoolwave σαν μαθητικό συγκρότημα και το 2011 ως guests. Έχουν εμφανιστεί στο Indie Rock Festival στη Σύρο, σε clubs της Αθήνας, την Τεχνόπολη, σε μαγαζιά στο Γκάζι, στο Θέατρο Βράχων, στο Art Apart Festival της Πάτρας, στο Resistance festival 2012 καθώς και στο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής στο Six d.o.g.s. το 2013.
VIDEO

Επικοινωνία
Περισσότερες πληροφορίες:
Six d.o.g.s.
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι, Αθήνα
T: +30 210-3210510
W: sixdogs.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET