Έφυγε από τη ζωή το ιδρυτικό μέλος των Soft Machine, Kevin Ayers

21/02/2013 @ 11:48
Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο Kevin Ayers.

Ο Ayers ήταν ιδρυτικό μέλος των Soft Machine και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της σκηνής του Canterbury. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Brian Eno, Syd Barrett, John Cale και Mike Oldfield.

Το πρώτο του συγκρότημα με σχολικούς του φίλους ήταν οι The Wilde Flowers, στους οποίους συμμετείχαν οι Pye Hastings και David Sinclair, μετέπειτα των Caravan. Το συγκρότημα πήρε το όνομα The Soft Machine το 1966, με υπόλοιπα μέλη τους Robert Wyatt, Mike Ratledge και Daevid Allen και αργότερα έδιωξε το «The» από το όνομά του.

Ο Ayers έφυγε από το συγκρότημα το 1968, μετά την περιοδεία τους με τον Jimi Hendrix, επειδή, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, έβρισκε «απάνθρωπο» το να ζει κανείς στο δρόμο περιοδεύοντας συνεχώς. Έπειτα μετακόμισε στη Γαλλία με τον Allen, ο οποίος δούλευε τότε πάνω στο νέο του project που μετέπειτα θα μετουσιωνόταν στους γνωστούς Gong.

Κυκλοφόρησε συνολικά 17 solo δίσκους, ο τελευταίος εκ των οποίων ήταν το "The Unfairground" του 2007, το οποίο είχε βγει μετά από διάλειμμα 15 ετών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Ayers έφυγε από τη ζωή στον ύπνο του την περασμένη Δευτέρα.

  • SHARE
  • TWEET