Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας των Uriah Heep, Trevor Bolder

22/05/2013 @ 11:47
Ο Trevor Bolder, μπασίστας των Uriah Heep και πρώην μέλος της backing μπάντας του David Bowie, απεβίωσε ξαφνικά χθες σε ηλικία 62 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Βρετανός μουσικός αφήνει πίσω του μία σπουδαία καριέρα, έχοντας παίξει μπάσο και περιστασιακά τρομπέτες με τον David Bowie για χρόνια, συμμετέχοντας έτσι σε μερικά από τα κλασικά του άλμπουμ όπως το "Hunky Dory" (1971), το "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" (1972), το "Aladdin Sane" (1973) και το "Pin Up " (1973).

Επιπλέον, ο Bolder ήταν σταθερό μέλος των Uriah Heep, έχοντας συμπληρώσει συνολικά 35 χρόνια στο συγκρότημα. Μπήκε στην μπάντα το 1976, αντικαθιστώντας τον John Wetton, και την επόμενη χρονιά έκανε ντεμπούτο με το "Firefly". Ακολούθησαν τα  "Innocent Victim", "Fallen Angel" και "Conquest", μέχρι το 1981, όταν έγινε μέλος των Wishbone Ash. Δύο χρόνια μετά, το 1983, επέστρεψε στους Heep και έμεινε μέχρι το τέλος, παίζοντας μπάσο σε κάθε άλμπουμ τους.

Οι Uriah Heep, λίγο μετά τον θάνατό του, εξέδωσαν μία συγκινητική ανακοίνωση:

«Με μεγάλη λύπη, οι Uriah Heep ανακοινώνουν το θάνατο του φίλου μας και υπέροχου Trevor Bolder, που απεβίωσε μετά από μία χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Ο Trevor ήταν πάντα σπουδαίος, ένας από τους πιο αξιόλογους μουσικούς της γενιάς του, και ένας από τους καλύτερους και πιο σημαντικούς μπασίστες που γεννήθηκαν ποτέ στη Βρετανία. Η 35χρονη συνεργασία με τους Uriah Heep έφερε τη μουσική της μπάντας και τις ικανότητες και τον ενθουσιασμό του Trevor σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του στον κόσμο. Μπήκε στο συγκρότημα το 1976, και εκτός από ένα σύντομο διάλειμμά, ήταν σταθερό μέλος μας μέχρι νωρίτερα φέτος, όταν η κατάσταση της υγείας του τον ανάγκασε να αποσυρθεί στο παρασκήνιο. Πριν τους Heep, ήταν ιδρυτικό μέλος της θρυλικής μπάντας του David Bowie, Spiders from Mars, παίζοντας μαζί τους στα πιο σημαντικά άλμπουμ και δίνοντας αμέτρητες συναυλίες. Έπαιξε επίσης με τους Wishbone Ash, τους Cybernauts και τους The Rats.»
  • SHARE
  • TWEET