Έφυγε από τη ζωή ο Tommy Ramone

Ο τελευταίος της αρχικής σύνθεσης των θρυλικών Ramones

14/07/2014 @ 10:33
Ο Tommy Ramone, τελευταίο επιζών μέλος των αυθεντικών Ramones, πέθανε σε ηλικία 65 ετών, όπως επιβεβαίωσε η Los Angeles Times.

Ο Tommy Ramone ήταν drummer και εκ των παραγωγών των τριών πρώτων δίσκων των Ramones, έκανε την παραγωγή στον τέταρτο άλμπουμ τους, έπειτα αποχώρησε και επανήλθε ως παραγωγός του όγδοου άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 1984.

Γιος Ούγγρων εβραϊκής καταγωγής, ο Tommy Ramone (κατά κόσμον Erdelyi Tamas) γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1952 και μετά από λίγα χρόνια μετανάστευσε στην Νέα Υόρκη με τους δικούς του. Στο σχολείο όπου πήγαινε, γνώρισε τον κιθαρίστα John Cummings (γνωστός πια ως Johnny Ramone) και μαζί σχημάτισαν τους Tangerine Puppets, μία μπάντα που έπαιζε garage rock, κάτι πολύ κοινό για την ακμάζουσα τοπική σκηνή στα μέσα των '60s.

Ο Tommy Ramone υπήρξε συνδετικός κρίκος στους τρεις πρώτους δίσκους τους. Όταν αντικαταστάθηκε στον τέταρτο δίσκο από τον Marky Ramone, όχι μόνο δεν χάλασαν οι σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, αλλά ανέλαβε χρέη συμπαραγωγού, μαζί με τον Ed Stasium.
  • SHARE
  • TWEET