Δελτίο Τύπου: Tim Booth σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

06/11/2004 @ 07:54
Η Encore Greek Booking παρουσιάζει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στο Principal Club Theatre (Θεσσαλονίκη), τον πρώην τραγουδιστή και ηγέτη των James Τim Booth. Την προηγούμενη ημέρα εμφανίζεται στο Gagarin 205 στην Αθήνα (διοργάνωση: Astra). Μετά από περίπου τρία χρόνια από την μέρα που οι James πήραν την απόφαση να ολοκληρώσουν την πορεία τους ως συγκρότημα, ο τραγουδιστής και frontman του συγκροτήματος, Tim Booth επανήλθε στο μουσικό στερέωμα με ένα νέο προσωπικό άλμπουμ, το οποίο θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, μαζί με τις παλιές καλές επιτυχίες, σε δύο μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

O Tim Booth θα πραγματοποιήσει δύο ζωντανές εμφανίσεις, την πρώτη στις 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Gagarin Music Space (διοργάνωση Astra Productions), ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στο Principal Club Theatre της Θεσσαλονίκης, με τη διοργάνωση της Encore Greek Booking.

Tim Booth και James
O Tim Booth, με τις ξεχωριστές φωνητικές του ικανότητες και την ιδιαίτερη ερμηνεία του χρωμάτιζε τα κομμάτια των James, όπως το “Lose control”, το “Born of frustration”, το “Sometimes”, το “Gettin’ away with it”, αλλά εκεί που πραγματικά μεγαλούργησε ήταν η πρώτη του προσωπική δισκογραφική απόπειρα, σε συνεργασία με τον περίφημο αμερικανό συνθέτη Angelo Badalamenti που είχε ως αποτέλεσμα ένα άλμπουμ – κομψοτέχνημα, το “Booth and the bad angel”. Το 2001 οι James, που θεώρησαν ότι μετά από είκοσι χρόνια παρουσίας, γεμάτα από την αγάπη του κόσμου, δεν έχουν τίποτα περισσότερο να δώσουν ως γκρουπ, αποφάσισαν να αποχωρήσουν με αξιοπρέπεια, έχοντας αφήσει πίσω τους μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ της Britpop σκηνής, όπως τα “Stutter”, “Gold Mother”, “Seven”, “Laid” και βέβαια το κύκνειο άσμα τους, “Pleased to meet you”, τα οποία σημάδεψαν με τη μελωδία και τα μηνύματα των στίχων τους τη δεκαετία του ’90.

The "Bone"
Τον Ιούνιο του 2004, κι ενώ έχει πάρει την απόφαση να ασχοληθεί αποκλειστικά με την υποκριτική και τη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων, ο Booth επέστρεψε στη μουσική σκηνή με το ολοκαίνουριο άλμπουμ “Bone”. Η εκ νέου ενασχόλησή του με τη δισκογραφία και τα live, οφείλεται σύμφωνα με τον ίδιο, αποκλειστικά στη γνωριμία του με τον παραγωγό – μουσικό Lee “Muddy” Baker και τους άλλους μουσικούς που συμμετέχουν στο “Bone”. «Θέλησα να γράψουμε τραγούδια πιο χορευτικά και groovy από εκείνα της εποχής των James. Οχι ότι ο κόσμος δεν χόρευε με αυτά, αλλά επιθυμία μου ήταν να προκαλέσουμε στο κοινό ένα πηγαίο, σχεδόν κολλητικό συναίσθημα να κουνήσει το σώμα του, χωρίς να φτιάξουμε απαραίτητα μια straight-forward χορευτική μουσική. Το τελικό αποτέλεσμα περιέχει τρομερές basslines & ρυθμικά μέρη, που το κάνουν να διαφέρει ριζικά από τον ήχο των James», λέει ο Tim.

Προπώληση εισιτηρίων: στο Ticket House, στο Patsis Music World, σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία και με ένα τηλέφωνο στο 801-11-161718 (ACS Intercity) χωρίς χρέωση για δωρεάν κατ’ οίκον παράδοση σε όλη την Ελλάδα.

Venue: Principal, 11o χλμ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών

Θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά από τον Λευκό Πύργο στις 7.00 και στις 8.00 το απόγευμα και επιστροφή μετά το τέλος της συναυλίας. Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ προπώληση και 27 ευρώ στο ταμείο.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310-240549

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET