Δείτε τους Black Keys να διηγούνται το ξεκίνημά τους

Το ντοκιμαντέρ του Rolling Stone για τη μπάντα είναι απολαυστικό

20/05/2015 @ 11:19
«Είμαστε νέοι και πανέτοιμοι για περιοδεία». Αυτό έγραψαν σε γράμμα που συνόδευε το πρώτο τους demo οι Black Keys. Η αλήθεια ήταν, όπως λέει ο Dan Auerbach, πως δεν είχαν δώσει ούτε μία συναυλία!

Από αυτόν τον σύνδεσμο δείτε το εξαιρετικό 12λεπτο ντοκιμαντέρ του Rolling Stone με τίτλο "The Big Come Up" (όπως και το ντεμπούτο του 2002) στο οποίο το δίδυμο από το Akron του Ohio θυμάται πως μερικά τυχαία περιστατικά τους έφεραν μαζί. Υπάρχουν στιγμιότυπα και από την πρώτη εμφάνισή τους.

Οι δυο τους έγιναν φίλοι, καθώς τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια τους ήταν «κολλητοί» Όταν παράτησαν ουσιαστικά το κολέγιο, κανόνισαν να συναντηθούν και να φτιάξουν ένα  demo. Η μπάντα που είχε ψιλοφτιάξει ο Auerbach δεν ήρθε ποτέ, οπότε σκέφτηκαν να το κάνουν μόνοι τους. Έφτασε στον ιδιοκτήτη της Alive Records, Patrick Boissel, ο οποίος ενθουσιάστηκε.

Ο Patrick Carney θυμάται όταν έδειξε στον πατέρα του στην κριτική του Rolling Stone στο πρώτο δίσκο τους. «Πήραμε 4 στα 5 αστέρια. Εκείνος έβαλε τα κλάματα. Είχα παρατήσει το σχολείο και τότε μου είπαν, συνέχισε αυτό που κάνεις».

Οι Βlack Keys εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 30 Μαϊου στο Rockwave festival. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.
  • SHARE
  • TWEET